NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ministrul Finanțelor Publice: Sanitas va suspenda acțiunile de protest. Am convenit creșterea salariilor cu 10% în două etape

Ministrul Finanțelor Publice, Ioana Petrescu, a anunțat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că negocierile cu reprezentanții Federației Sanitass-au soldat cu o creștere a salariilor cu 10% pentru personalul din sănătate, acțiunile de protest ale sindicaliștilor urmând să fie suspendate, informează Agerpres.

Astfel, Ministerul Finanțelor Publice va susține creșterea salariilor cu 10% pentru personalul din sănătate cu salarii sub plafonul de 1.500 de lei. Această majorare va avea loc în două etape, respectiv cu 5% la 1 decembrie 2014 și cu 5% la 1 martie 2015. De această măsură vor beneficia 126.000 de salariați din sistemul sanitar, a mai declarat Ioana Petrescu.

Aceasta a precizat, totodată, că va fi organizat un grup de lucru interministerial, care va lucra la legea salarizării unitare. De asemenea, Ministerul Finanțelor Publice împreună cu Ministerul Muncii și Ministerul Sănătății vor face o analiză pe baza datelor de care dispun, în scopul identificării unor soluții care să conducă la angajarea în sistem, pe locurile vacantate bugetare, preponderent a personalului de specialitate medico-sanitară’, a mai spus ministrul Finanțelor.

Ioana Petrescu a ținut să precizeze că măsurile prezentate au fost luate după consultarea, în prealabil, a reprezentanților Comisiei Europene și Fondului Monetar Internațional.

La rândul său, Leonard Bărăscu, președintele Federației Sanitas a declarat că va continua consultările cu Ministerul Finanțelor Publice.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response