NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ministerul Educaţiei, anunţ important privind învăţământul special integrat, dubla specializare, examenul naţional de definitivare

Documentul vizează clarificarea cadrului normativ privind învățământul special integrat, dubla specializare, examenul național de definitivare în învățământ, contractul de management al directorilor de școli, dar și reglementarea funcționării școlilor doctorale în anul universitar 2016 – 2017, revizuirea modului de ocupare a funcției didactice de profesor universitar sau reglementarea activităților desfășurate de agențiile de asigurare a calității, din țară sau străinătate, înregistrate în Registrul European pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior (EQAR) pe teritoriul României.

Modificările și completările legislative sunt impuse de apariția unor nevoi și disfuncționalități în sistemul național de învățământ. Între acestea menționăm obligativitatea de intrare în legalitate a școlilor doctorale, nevoia pregătirii urgente a personalului didactic care să implementeze prevederile noilor curricule pentru ciclul gimnazial, respectiv urgența actualizării reglementărilor din domeniul învățământului preuniversitar, semnalată de numeroasele memorii și petiții primite în acest sens care evidențiază o serie de probleme în implementarea actualului cadru legislativ.

Consultarea publică se desfășoară în perioada 11-16 noiembrie 2016. Opiniile, propunerile și sugestiile tuturor celor interesați sunt așteptate pe adresa de email dezbateripublice@edu.gov.ro.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Social

Articole asemanatoare

Leave a Response