NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează că Franţa va menţine starea de urgenţă până în ianuarie 2017

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o nouă atenţionare de călătorie, de această dată în Franţa, unde autorităţile din Hexagon au decis să prelungească starea de urgenţă până în ianuarie 2017.

Călătorii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească pe teritoriul Republicii Franceze sunt informaţi cu privire la măsurile adoptate de francezi. Starea de urgență permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemenea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate arealele urbane franceze.

Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporară a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscarea armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative.

Potrivit unui comunicat de presă reis redacţiei România Liberă, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertaţi, în cazul în care apar situaţii speciale.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response