NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Mesajul lui Crin Antonescu, preşedintele Senatului, către români, de Ziua Naţională – …

“Astăzi se împlinesc 95 de ani de la Unirea Transilvaniei, Banatului, Crişanei şi Maramureşului cu Regatul Român la Alba-Iulia, un moment istoric fundamental pentru evoluţia României moderne”, se arată în mesajul preşedintelui Senatului, Crin Antonescu, potrivit Agerpres.

“Reflectând la semnificaţiile acestui eveniment, acest moment în care s-a scris una dintre cele mai importante pagini ale istoriei noastre moderne, putem înţelege că Marea Unire nu a fost numai opera unor politicieni vizionari, ci rezultatul voinţei unei naţiuni întregi: 1 decembrie 1918 reprezentând împlinirea unui ideal istoric, concretizarea visului mai multor generaţii de români! Dincolo de simbolistica sa, Marea Unire a deschis calea către consolidarea economică a României şi a fost un pas esenţial pentru maturizarea instituţiilor democratice ale statului.

Sărbătorirea Zilei Naţionale este în acelaşi timp şi un prilej de reflecţie, când trebuie să rememorăm valorile pe baza cărora a fost creat statul român unitar: credinţa, corectitudinea, respectul pentru lege şi solidaritatea. Să nu uităm că o naţiune unită este fundaţia unui stat puternic şi fără implicarea activă a cetăţenilor în societate, fără determinare, nu putem avea o Românie puternică, o ţară demnă şi prosperă. 

Cu această ocazie, doresc să le transmit compatrioţilor noştri că numai împreună putem construi România, că numai împreună putem moderniza România, şi numai împreună putem schimba situaţia economică, socială şi politică în România!

De Ziua Naţională, gândul meu merge şi către românii care se află în afara graniţelor ţării, pe care îi asigur de preţuirea şi susţinerea mea pentru eforturile lor de a păstra vie identitatea naţională.

La mulţi ani, români, oriunde v-aţi afla! La mulţi ani, România!”

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response