NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Masacru în centrul Afganistanului. Jihadiştii au executat zeci de păstori care s-au opus jafurilor combatanţilor ISIS. Printre victime se află şi copii

Gruparea Stat Islamic (ISIS) a comis o nouă execuţie în masă în centrul Afganistanului. Cel puţin 30 de civili, între care un număr necunoscut de copii, au fost ucişi de jihadişti, scrie Agerpres.

În noaptea de marți spre miercuri la Ghor, în centrul Afganistanului, combatanţii ISIS au executat 30 de civili, drept răzbunare pentru moartea unui comandant al Stat Islamic.

“Daesh (acronimul arab pentru Stat Islamic) a ucis aproximativ 30 de civili, inclusiv copii, care au fost luați ostatici. Forțele de securitate, cu ajutorul sătenilor au efectuat ieri (marți) o operațiune în cursul căreia un comandant al Stat Islamic, numit Faruk, a fost ucis. În schimb, combatanții Daesh au răpit 30 de localnici, în majoritate păstori. Corpurile lor au fost descoperite în această dimineață”, a declarat guvernatorul Nazir Khateh, precizând că aceștia erau “localnici, în majoritate păstori”.

Comandantul Faruk a fost ucis în urma unei altercaţii între jihadişti şi localnicii care încercau să-I oprească pe membrii Daesh să le fure animalele.

“Localnicii voiau să împiedice luptătorii Daesh să le fure animalele, atunci când comandantul Faruk a fost ucis”, a precizat un purtător de cuvânt al administrației provinciei, Abdul Hai Khatebi, potrivit căruia corpurile descoperite erau “ciuruite” de gloanțe.

Prezența grupării jihadiste Stat Islamic în Afganistan a fost semnalată începând cu anul 2015, mai ales în estul țării, unde au avut loc lupte între combatanții grupării și forțele afgane.

Gruparea jihadistă a revendicat două atacuri spectaculoase în ultimele luni la Kabul, dar este prima dată când o operațiune de asemenea amploare are loc în centrul țării, exact la jumătatea distanței dintre Kabul și marele oraș Herat, în vest, notează sursa citată.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response