NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Mananci prea mult? Cum sa renunti la acest obicei nesanatos

Mancatul excesiv nu ne poate aduce prea multe beneficii si vine cu kilograme nedorite pe care le putem da jos destul de greu. Iata cum poti scapa de acest obicei nesanatos din viata ta.

Conform unei cercetari recente a specialistilor olandezi, daca iti propui sa indeplinesti un singur obiectiv simplu si pe care il poti atinge, vei reusi sa rezolvi o asemenea problema care iti face rau, scrie Men’s Health.

Secretul unui singur obiectiv

In cadrul unui experiment, oamenii care au incercat sa rezolve problema consumului excesiv de mancare au reusit sa reduca aportul caloric cu 42% doar atunci cand si-au fixat un singur obiectiv.

Atunci cand ei si-au fixat trei obiective legate de dieta, consumul de calorii a revenit la valoarea precedenta. Specialistii spun ca mai multe obiective fixate inseamna o importanta mai mica acordata fiecaruia dintre ele. Urmarea este ignorarea acestora, spune coautorul studiului, Aukje Verhoeven, de la Universitatea din Utrecht, Olanda.

Fie ca vrei sa reduci consumul de mancare, fie ca vrei sa nu mai fumezi atat de mult, este bine sa te gandesti la momentul zilei cand faci acel lucru nesanatos. Urmatorul pas este sa stabilesti o alternativa la obiceiul nesanatos respectiv. De exemplu, iti poti pune in minte dinainte ca, atunci cand ti se va face foame, sa mananci un mar. Conform acestui studiu, rezultatele se vor vedea destul de repede.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response