NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Managerul Spitalului Malaxa a fost demis pe motiv că ar fi scos bani din bugetul unității medicale în baza unor facturi fictive. DNA ridică documente

Managerul Spitalului Malaxa, Florin Secureanu, a fost demis marți de primarul Capitalei, Gabriela Firea. Procurori DNA ridică documente de la Spitalul Malaxa. S-a început urmărirea penală “in rem” (pentru faptă).

Motivul demiterii directorului Secureanu este tocmai faptul că procurorii anticorupție anchetează decontări fictive la această instituție, după cum a anunțatprimarul Capitalei. 

Se verifică sesizările potrivit cărora la spital se ținea contabilitatea dublă, iar directorul Secureanu ar fi scos bani din bugetul spitalului în baza unor facturi fictive. Suma de circa 9.000 de euro ar fi ajuns la o firmă care nu mai desfășura activități.

O anchetă a jurnaliștilor GSP dezvăluia, luni, faptul că, la Spitalul „Nicolae Malaxa” din Capitală s-ar ține o contabilitate dublă. Astfel, managerul instituției, Florin Secureanu, ar scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut și ar deconta inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie.

Astfel, sursa citată preciza că ar fi făcute mii de retrageri cash din bugetul unităţii medicale, sub formă de plăţi către firma  RYS Force Company SRL, care a fost înfiinţată în 2008 şi dizolvată de instanţă în iunie 2015. Astfel, GSP prezintă două documente de prestări servicii, pe care figurează numele unităţii sanitare și facturile, cu o valoare de peste 6.000 de lei, eliberate la începutul acestui an.

„În fiecare zi, RYS livrează tonere şi alte consumabile de 950 de lei şi repară imprimante, în valoare de alţi 900 de lei. Sumele mai variază, în funcţie de câţi bani cere managerul. Totul e fictiv!”, potrivit unei surse citate de GSP, cele mai mari sume s-au retras din spital începând cu anul 2014 şi pînă în prezent.

 

 

Știre în curs de actualizare.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response