NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Maia Sandu este hotărâtă să conteste, la Curtea Constituţională, raportul CEC prin care Igor Dodon este declarat câştigător al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova

Fostul ministru al Educaţiei, Maia Sandu a anunţat, vineri, că va contesta în instanţă şi la Curtea Constituţională raportul Comisiei Electorale Centrale (CEC) prin care socialistul Igor Dodon este declarat căştigător al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, scrie deschide.md.

“Comisia Electorală Centrală și-a demonstrat deplina complicitate la legalizarea fraudei electorale, consolidînd astfel regimul anticetățenesc. CEC a ignorat, în mod cinic, zeci de mii de cetățeni care nu au putut vota din cauza obstacolelor create tot de autorități. Contestația depusă de noi, precum și cele depuse de mii de cetățeni din diasporă la CEC au fost, din nou, neglijate. Așa cum a procedat anterior și cu sesizarea privind finanțarea PSRM din Bahamas și cu cea privind finanțarea ilegală a Partidului Democrat. Vom contesta în justiție și la Curtea Constituțională toate încălcările Constituției și ale Codului electoral”, a scris lidera PAS pe pagina sa de Facebook.

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) din Republica Moldova au validat, vineri, în unanimitate, al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, din 13 noiembrie şi victoria lui Igor Dodon.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response