NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Maia Sandu a depus plângere penală împotriva șefului Comisiei Electorale și a ministrului de Externe din Republica Moldova

Candidata pro-europeană la funcția de președinte al Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat că i-a dat în judecată pe șeful Comisiei Electorale Centrale de la Chișinău și pe ministrul de Externe al Republicii Moldova.

“Am depus plîngere penală împotriva președintelui CEC și ministrului Afacerilor Externe, deoarece avem toată convingerea că aceşti funcţionari au sabotat în mod deliberat votul diasporei. Vom insista ca toți cei responsabili de proasta organizare a acestor alegeri să fie penalizați”, a scris Maia Sandu, luni, pe contul ei de Facebook.

Candidata pro-europeană subliniază că “numai în 2015, concetățenii noștri plecați la muncă peste hotare au transferat acasă peste 1 miliard 200 milioane dolari SUA. Acești bani au ajuns la bătrîni cărora statul nu le achită o pensie suficientă pentru o viață demnă, la oameni care nu-și pot asigura un venit decent pentru că, în loc să contribuie la crearea locurilor de muncă, statul ineficient şi corupt atîrnă ca o piatră de moară de gîtul economiei. Acești bani au ajutat oamenii de acasă să supraviețuiască plătind facturi și cumpărînd produse care, pînă la urmă, aduc profituri grase tot celor de la guvernare. Altfel spus, banii transferați de cetățenii noștri din diasporă au compensat eșecurile statului. În schimb, cei care reprezintă statul au hotărît că acești cetățeni sînt de mîna a doua şi nu merită să-și exercite dreptul la vot”.

Maia Sandu precizează că locuitori din Republica Moldova aflați acum în străinătate, “părinții, frații și copiii noștri, cei care au plecat pentru a ne ajuta pe noi și care vor să se întoarcă acasă, au protestat în mai multe orașe ale lumii cerîndu-și înapoi dreptul la vot. Drept care le-a fost furat”.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response