NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Magistraţii Curţii de Apel au respins contestaţia lui Laszlo Tokes privind retragerea Ordinului “Steaua României”

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respis, miercuri, cererea de chemare în judecată formulată de europarlamentarul Laszlo Tokes în dosarul privind retragerea Ordinului “Steaua României”, decizia nefiind definitivă, scrie Mediafax.

“Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Admite cererea de intervenţie voluntară accesorie formulată în interesul pârâţilor de intervenientul Consiliul de Onoare pentru Ordinul Naţional Steaua României. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti”, se arată în decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti, dată miercuri.

Tokes a anunţat, în luna aprilie, că îi va da în judecată pe şeful statului Klaus Iohannis, europarlamentarul declarând că acest demers este o încălcare a legii.

Klaus Iohannis a anunţat, în martie, că a decis să retragă ordinul Steaua României lui Laszlo Tokes, precizând că cei distinşi cu aceste premii trebuie să respecte şi să recunoască România, Constituţia şi valorile care stau la baza acesteia.

Înainte de intervenţia preşedintelui, ÎCCJ, a decis definitiv retragerea decoraţiei „Steaua României” în ceea ce îl priveşte pe europarlamentarul Laszlo Tokes, judecătorii confirmând astfel decizia luată de Consiliul Naţional al Ordinului Naţional “Steaua României”, precizează sursa citată.

Decoraţia i-a fost fost atribuită lui Laszlo Tokes în 2009 şi, în urma unor declaraţii, Consiliul de Onoare al ordinului Steaua României a propus retragerea titlului.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response