NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Lupte de stradă în București, înaintea meciului România – Polonia. Jandarmii au folosit gaze lacrimogene. Șase polonezi au fost reținuți

UPDATE 21,30: Jandarmii bucureșteni au fost nevoiți să folosească gaze lacrimogene după ce mai mulți suporteri polonezi s-au încăierat vineri seară în apropierea zonei Maior Coravu, la intrarea în Arena Națională, unde are loc meciul de fotbal România-Polonia.


UPDATE 19,10: Un prim val de suporteri polonezi a ajuns la stadion, în autocare escortate de jandarmi. Pentru suporterii polonezi este rezervată Peluza Nord a Arenei Naționale.

Jandarmii sunt echipați ca pentru o confruntare, fiind dotați, printre altele, cu spray-uri lacrimogene și cu cai.


UPDATE 16,45: Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române a declarat că șase suporteri polonezi au fost reținuți, în urma incidentului din Centrul Vechi al Bucureștiului.

Potrivit acestuia, incidentul a constat dintr-o încăierare între polonezi și polonezi – fără a fi implicat vreun cetățean român. Unul dintre cei implicați are lovituri la cap, care nu sunt însă foarte grave, și va primi îngrijiri medicale. Se pare că polonezul rănit ar fi de etnie rusă.


UPDATE 16,30: Cinci suporteri ai echipei Poloniei au fost reținuți, în cursul amiezii, într-un bar din Centrul Vechi al Bucureștiului, informează Digi 24. Jandarmii i-au transportat pe cei reținuți la Secția 14 de poliție. 

Măsura luată de jandarmi a fost urmarea unui incident în care au fost implicați acești suporteri.

În interiorul barului sunt pagube foarte mari, inclusiv scaune rupte și pahare sparte.


Peste o mie de jandarmi vor fi moblizați pentru meciul România – Polonia, care va avea loc, vineri seara, pe Arena Națională. Pentru a evita incidentele, ei vor acționa în zona Arenei Naționale și pe traseele pe care suporterii se deplasează.

Jandarmeria Capitalei precizează, că jandarmi din cadrul echipelor de dialog, vorbitori de limba engleză, vor participa la această misiune cu scopul de a asigura o bună relaţionare cu suporterii echipei Poloniei.

„Aceştia vor fi sprijiniţi de şase ofiţeri de poliţie polonezi – specializaţi în gestionarea competiţiilor sportive cu grad ridicat de risc, care au misiunea de a facilita dialogul şi transmiterea principalelor mesaje ale autorităţilor române. De asemenea, tot ca o măsură preventivă, specialişti din cadrul serviciului de prevenire ai Jandarmeriei Capitalei vor împărţi suporterilor polonezi flyere în limba engleză şi poloneză cu principalele recomandări din legislaţia naţională referitoare la desfăşurarea competiţiilor sportive”, informează Jandarmeria Capitalei.

Potrivit sursei citate, joi seara, 30 de suporteri polonezi au încercat să pătrundă în Arena Naţională. „Aseară la antrenamentul oficial s-au prezentat 30 de suporteri cu un autocar, 30 de suporteri polonezi, încercând să pătrundă în arenă. La solicitarea agenţilor de pază şi a reprezentanţilor noştri au făcut cale întoarsă, nefiind provocări. Au înţeles despre ce e vorba”, a precizat directorul Jandarmeriei Bucureşti, Sebastian Cucoş,

De intrarea în stadion a suporterilor şi îndrumarea acestora se vor ocupa peste o mie de agenţi ai unei firme de pază şi protecţie contractată de organizator. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 19.30.

Măsurile de ordine publică asigurate cu ocazia acestei competiţii implică şi o serie de restricţii rutiere la nivelul Capitalei. Astfel, traficul rutier va fi restricţionat, gradual, de la ora 17:00, până la defluirea totală a spectatorilor, după cum urmează: Str. Sergent Vasile Şerbănică, între Bd. Basarabia şi zona de acces Arena Naţională. Pe str. Maior Coravu, pe str. Tony Bulandra, pe străzile care acced spre strada Maior Coravu dinspre strada Vatra Luminoasă şi invers, precum şi pe străzile care acced spre strada Maior Coravu dinspre strada Arhitect Hârjeu (str. Arhitect Gheorghe Sterian, pe cele două bretele care acced spre strada Maior Coravu), informează Poliţia Rutieră.

Meciul România – Polonia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, se va disputa pe Arena Naţională, de la ora 21.45. Este cea de-a patra partidă a tricolorilor în grupa de calificare, după 1-1 cu Muntenegru, 5-0 cu Armenia şi 0-0 în Kazahstan. România are 5 puncte în clasament, cu două mai puţin decât Polonia.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response