NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Lucreaza la Google, dar traieste intr-un camion din parcarea companiei, ca sa faca economie

Un salariat al Google, in varsta de 23 de ani, considera ca ar fi o risipa sa plateasca chirie pentru o locuinta, cand tot ce-i trebuie incape intr-un camion, asa ca locuieste in masina parcata in campusul companiei.

Cunoscut doar sub numele de Brandon, acesta este inginer de software la Google din luna mai. Venit din Massachusetts in San Francisco, anul trecut, intai sa faca practica la Google, apoi devenind angajat, Brandon a stat initial in niste apartamente puse la dispozitie de Google.

Impartea un apartament cu doua dormitoare impreuna cu trei colegi, platind cate 65 de dolari pe noapte (2.000 de dolari pe luna). Era cea mai ieftina varianta, insa lui Brandon i se parea ca arunca banii pe fereastra, mai cu seama ca, spune el, nu era niciodata in apartament.

“Mi-am dat seama ca plateam o suma exorbitanta pentru apartamentul in care stateam – si aproape ca nu locuiam acolo deloc”, a declarat el, citat de The Independent.

Intors in Massachusetts dupa terminarea practicii, si-a cumparat un camion din 2006, un Ford, cu 252.667 de km la bord. Pentru spatiul de cinci metri, care avea sa-i fie casa, a platit 10.000 de dolari.

Ulterior, a fost angajat de Google, iar acum traieste in camion, unde are doar patul si hainele sale. Singura lui cheltuiala fixa este asigurarea pe care o plateste pentru masina, de 121 de dolari pe luna. Nu foloseste electricitate, iar de factura sa telefonica se ocupa Google.

“Nu am nimic care sa necesite electricitate”, explica el. Are in camion o lampa pe baterii, sensibila la miscare, pe care o foloseste noaptea. Bateria laptopului de serviciu ii rezista o noapte. Acesta este incarcat apoi la serviciu.

Face dus dimineata si mananca, de trei ori pe zi, in campusul Google. Din cand in cand, pentru ca economiseste multi bani, isi permite luxul de a cina in restaurante scumpe, in care altfel nu ar fi putut sa ajunga.

Pentru moment, cu banii economisiti plateste imprumutul facut pentru studii (peste 22.000 de dolari). Estimeaza ca va termina de rambursat banii in sase luni, dupa care va strange pentru o calatorie in jurul lumii.

“Niciodata nu va fi un moment in viata mea mai bun pentru a face asta”, spune el despre traiul in masina. “Sunt tanar, flexibil, nu trebuie sa-mi fac griji ca decizia mea afecteaza pe altcineva”, mai spune el.

Locuieste asa de cinci luni si nu vede deocamdata vreun motiv sa-si schimbe stilul de viata.

Citeste si despre o alta tanara din America, care a decis sa locuiasca in masina.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response