NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Locuri din România care te înfioară

Te surprind prin construcţia lor neobişnuită, dar şi prin legenda lor învăluită în mister. Unele dintre aceste puncte de atracţie turistică au fost create de natură, iar altele au fost şlefuite de mâna omului. Iată câteva locuri aparte din ţara noastră, pe care să le vizitezi.

Bisericile rupestre săpate în piatră

În judeţul Argeş se află trei biserici săpate în piatră (Nămăieşti, Cetăţuia, Corbii de Piatră) despre care se crede că au fost iniţial temple păgâne, apoi au fost creştinizate.

Prima biserică se află în comuna Corbi, pe şoseaua Câmpulung-Domneşti, a doua la 10 km de Câmpulung Muscel, iar cea de-a treia pe şoseaua Câmpulung-Târgovişte, în comuna Cetăţeni.  

Toate trei te surprind prin arhitectura neobişnuită întrucât au fost săpate în peretele masiv de stâncă. De asemenea, pictura lor este una foarte veche şi valoroasă, iar specialiştii spun că este de tradiţie bizantină.

Catedrala Armenească Sf Elisabeta

La 323 km lângă Bucureşti, în localitatea Dumbrăveni din Sibiu, se află un monument istoric al Transilvaniei. Este vorba de biserica Armenească, care impresionează prin arhitectura în stil baroc şi mobilierul religios de calitate. Altarul principal este inspirat din arhitectura fostului altar cu baldachin din catedrala Alba Iulia, iar pictura este încadrată între două coloane, în mijloc fiind statuia Sfintei Treimi.

Pictura altarului prezintă mărinimia Sfintei Elisabeta şi a fost creată după pictura în ulei a lui Daniel Gran din 1736. Scara circulară a acestei catedrale oferă interiorului un joc de lumini şi umbre, care îi înfioară pe cei care urcă pe ea pentru prima dată.

Sfinxul şi Babele

În Munţii Bucegi avem două monumente naturale, care s-au format prin eroziune. Babele şi Sfinxul sunt formaţiuni situate în masivul Bucegi din Carpaţii Meridionali. În fiecare an, mii de turişti români şi străini vin să le viziteze. Mulţi dintre ei afirmă că în prezenţa lor simt cum se încarcă cu energie pozitivă.

Dacă nu ştiaţi, odată ajunşi pe Platoul Bucegilor (Sfinxul, Babele şi Crucea de pe Caraiman) vă aflaţi la peste 2000 de kilometri deasupra nivelului mării.

15078242

 

 
Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response