NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

LIVE. Dacian Cioloş, prezent la mitingul PNL din Piaţa Revoluţiei: A munci cinstit şi a aştepta o remuneraţie după munca cinstită nu sunt iluzii. România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici

Dacian Cioloş a ajuns în Piaţa Revoluţiei, unde peste 20.000 de români au ajuns din toate judeţele ţării pentru a-l susţine şi pentru a susţine candidaturile liberalilor la alegerile parlamentare care vor avea loc pe 11 decembrie.

Premierul a ţinut să sublinieze că onestitatea şi munca cinstită nu sunt iluzii, aşa cum susţin alţi lideri politici, ci valorii care pot deveni realitate cu oameni politici sinceri care îşi ghidează activitatea în spiritul adevărului.

“Sunt aici, în primul rând, fiindcă aţi decis să susţineţi platforma România 100. Îmi doresc ca acest proiect să nu fie doar iluzii. Aceste principii pe care am încercat să le experimentăm trebuie să ne modeleze fiecare acţiune în anii care vin. Faptul de a munci cinstit şi de a aştepta o remuneraţie după o muncă cinstită nu sunt iluzii. Simt că acest lucru este posibil, este posibil să coborâm idealurile în fapte şi în deciziile de zi cu zi. 

În al doilea rând, pentru ca democraţia să rămână o valoare care să transforme România avem nevoie de o schimbare în politică. Sunt multe lucruri pe care partidele le-au învăţat în aceşti 25 de ani, dar sunt lucruri pe care trebuie să le uităm. De la baza unui partid şi până la vârf trebuie să inspirăm adevăr. Am venit în politică să dăruim. Sunt convins că astfel de atitudini ar duce la recâştigarea încrederii în faptul că prin democraţie, prin alegeri libere, putem alege oameni oneşti, oameni care vin acolo să se dăruiască. 

Mai cred un lucru şi vă rog să-l acceptaţi cu toată sinceritatea de care sunt capabil: cred că România viitorului nu se mai poate construi cu lideri mesianici. România are nevoie ca fiecare dintre noi să acceptăm şi să provocăm această schimbare. Am cerut unor lideri să-şi asume şi să facă această schimbare. Eu v-aş ruga, întorşi acasă, să vă gândiţi în ce fel putem să ne schimbăm pe noi înşine pentru a produce o schimbare la nivel mai mare. Schimbarea începe cu noi înşine. 

Vă mai spun un lucru, mi-am ghidat acţiunea după propria conştiinţă. Singura care poate să-mi dicteze este propria conştiinţă şi nimeni, în absolut nicio altă condiţie, nu îmi poate cere să fac altceva decât ceea ce simt. Sunt convins că fiecare dintre noi are felul lui de a acţiona. Pentru mine, România guvernată cu bun simţ este România guvernată cu asumarea propriei conştiinţe. Avem nevoie mai mult ca oricând de această implicare. Lipsa implicării naşte monştri. Să ne asumăm prin vot, dar şi prin tot ceea ce trebuie făcut de către Guvern şi de către Parlament”, a declarat Dacian Cioloş.

Peste 20.000 de susţinători ai Partidului Naţional Liberal s-au adunat în Piaţa Revoluţiei pentru a-l susţine pe Dacian Cioloş, dar şi pentru lansarea candidaţilor la alegerile parlamentare.

Liderii PNL au anunţat în această dimineaţă că premierul va fi prezent la manifestare, iar surse din partid au precizat pentru News.ro. că evenimentul va fi “cu adevărat grandios”.

Potrivit News.ro, de la Alba au venit cu autocarele şi maşini personale 500 de militanţi, din Braşov – 750, iar de la Buzău – aproximativ 900. Din Constanţa au venit la miting circa o mie de liberali, cu autocare, microbuze şi maşini personale, iar de la Craiova – 750. Tot în jur de 750 de persoane au venit din Galaţi, din Hunedoara şi Iaşi – câte 500, iar de la Miercurea Ciuc – doar 20. Peste 1.500 de militanţi au venit din Ploieşti, cu maşini personale, de la Sibiu – 500, din Timişoara – 50, de la Vaslui – 250, iar din Vrancea – 400. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response