NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Liderii celor mai mari grupuri din Parlamentul European fac presiuni ca UE să înceteze negocierilor de aderare cu Turcia

Liderii a două mari grupuri din Parlamentul European au cerut, marţi, ca UE să pună capăt negocierilor de aderare cu Turcia, din cauza măsurilor luate după tentativa eşuată de puci, notează News.ro.

“Mesajul nostru către Turcia este foarte clar: negocierile de aderare ar trebui îngheţate imediat”, a spus şeful grupului PPE, cel mai mare din Parlamentul European, Manfred Weber.

De aceeaşi părre este şi şefu grupului socialist, Gianni Pitella.

 „Vrem să îngheţăm discuţiile de aderare.Turcia sub Erdogan se îndreaptă din ce în ce mai mult spre un regim autoritar. Mesajul nostru politic către Turcia este că drepturile omului, drepturile civile, democraţia nu sunt negociabile, dacă vrei să faci parte din UE”, a spus el.

Președintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat că, în urma numeroaselor critici venite din partea UE, blocul comunitar va trebui să „suporte consecinţele”, dacă va opri negocierile şi că Ankara ar putea adera la o alianţă de securitate condusă de Rusia şi China.

Măsurile luate după tentativa eşuată de lovitură de stat au luat UE prin surprindere, după o perioadă în care tonul dintre Turcia şi blocul comunitar se îmblânzise, mai ales după acordul pentru oprirea fluxului de migranţi.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response