NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Lideri internaționali, despre moartea lui Fidel Castro: “A fost un mare om. Trăiască America Latină!”

Ultimul președinte al Uniunii Sovietice, Mihail Gorbaciov, i-a adus un omagiu lui Fidel Castro, după anunțarea decesului fostului lider de la Havana.

Mihail Gorbaciov subliniază rezistența regimului cubanez, condus de Fidel Castro, în fața presiunii exercitate de SUA, transmite AFP citată de Agerpres.

‘Fidel a rezistat și și-a întărit țara în cursul celei mai dure blocade americane, când exista o presiune monumentală asupra lui, și a putut (…) să-și conducă țara pe calea dezvoltării independente’, a afirmat ultimul lider al Uniunii Sovietice, citat de agenția Interfax.

La rândul său, președintele socialist al Venezuelei, Nicolas Maduro, a lansat sâmbătă un apel la ‘continuarea moștenirii’ părintelui revoluției cubaneze, amintind relația strânsă care unește cele două țări.

‘Toți revoluționarii din lume trebuie să-i ducem mai departe moștenirea și steagul de independență, de socialism, de patrie umană’, a scris Maduro pe Twitter.

El a menționat că l-a contactat deja telefonic pe fratele lui Fidel, Raul Castro, actualul președinte, ‘pentru a-i transmite solidaritatea și dragostea (Venezuelei) față de poporul cubanez’.

Preşedintele statului mexican, Enrique Peña Nieto, a declarat că „Fidel Castro a fost un prieten al Mexicului, un promotor al relaţiilor bilaterale bazate pe respect, dialog şi solidaritate”.

Rafael Correa, liderul Ecuadorului, a postat: „A fost un mare om. A murit Fidel Castro. Trăiască Cuba! Trăiască America Latină!”.

Premierul Indiei,  Narendra Modi, a transmis condoleanțe la decesul lui Castro, pe care îl numește „una dintre cele mai simbolice personalități ale secolului 20” și „un bun prieten”. „Sufletul lui să se odihnească în pace”, a scris Narendra Modi.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response