NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Lidera Frontului Național susține că un tro format din Donald Trump, Vladimir Putin și Marine Le Pen ar fi benefic păcii mondiale

Președinta Frontului Național, formațiune de extremă-dreapta din Franța, Marine Le Pen, susține că o potențială victorie a sa la alegerile prezidențiale de anul viitor ar duce la formarea unui trio de lideri mondiali, care „ar fi bun pentru pacea mondială”. Alături de ea, din această axă ar face parte președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump, și președintele rus Vladimir Putin, potrivit Reuters, citat de Agerpres.

Le Pen și-a inaugurat sediul de campanie pentru alegerile prezidențiale din Franța din 2017 la mai puțin de doi km distanță de Palatul Elysee. În acest context, șefa Frontului Național a afirmat că biroul reprezintă doar o „escală” spre destinația finală, cea a palatului prezidențial.

Marine Le Pen, cunoscută pentru politica sa anti-Uniunea Europeană și anti-imigrație, a fost singurul politician francez de top care l-a susținut pe Trump în alegerile din Statele Unite.  Potrivit Reuters, victoria lui Trump și Brexitul au încurajat formațiunea Frontul Național. Astfel, Marine Le Pen speră că valul anti-establishment din Franța îi va aduce victoria la alegerile de anul viitor.

„Este o mișcare mondială. O mișcare mondială care respinge globalizarea neverificată, ultraliberalismul distructiv, eliminarea statelor-națiune, dispariția granițelor. Forțele mobilizate în aceste diferite alegeri sunt ideile, forțe care ar putea duce la alegerea mea ca președinte al Franței în luna mai”, a spus Marine Le Pen.


CITEȘTE ȘI: Marine le Pen consideră de bun augur victoria lui Donald Trump la Casa Albă. Cu cinci luni înainte de alegerile prezidențiale din Franța, apar temeri că situația s-ar putea repeta| ANALIZĂ DW


 

Conform sondajelor de opinie, Marine Le Pen ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din primăvara anului viitor, dar ar pierde în fața unui candidat mainstream de centru-dreapta. Însă eșecul sondajelor de opinie în a anticipa victoria lui Trump sau votul din iunie din Marea Britanie pentru ieșirea din UE au pus la îndoială fiabilitatea predicțiilor electorale.

Întrebată dacă va fi următoarea care va demonstra că sondajele de opinie se înșală și va forma un trio de lideri cu Putin, care este criticat de lideri europeni pentru sprijinirea guvernului sirian în fața rebelilor susținuți de Occident la Alep, și cu Trump, care, la fel ca ea, a profitat de sentimentul anti-imigranți pentru a crește în popularitate, Marine Le Pen le-a spus jurnaliștilor: „Ar fi un lucru bun pentru pacea mondială. Dacă voi deveni președinte, Franța va avea relații bune cu Rusia”, a mai spus ea.

Marine Le Pen a mai precizat că va reintroduce controalele la granițele Franței cu vecinii și va organiza un referendum privind ieșirea țării din UE.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response