NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Laura Codruţa Kovesi, într-un interviu pentru Bloomberg: Am văzut multe încercări de ridiculizarea a luptei anticorupţie, pentru ca această să pară nesemnificativă

Șefa Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruţa Kovesi, a declarat, într-un interviu pentru publicaţia Bloomberg, că politicienii români au lansat o campanie de discreditare a justiţiei, atacând şi intimidând direct procurorii, însă acuzaţiile sunt false.

În ultima perioadă, acţiunile DNA au vizat cele mai importante personaje de pe scena politică românească, iar politicienii au lansat o campanie de defăimare şi subminare a instituţiei de forţă naţională şi a liderilor ei, notează publicația. 

“Recent, am văzut mai multe încercări de ridiculizarea a luptei anticorupţie, pentru ca această să pară nesemnificativă. Şi care este problema dacă eşti anchetat de procurori? Este la modă să fii anchetat de DNA. Este adevărat că uneori aceste atacuri sunt lansate de persoane cu funcţii extrem de înalte. Dar nici eu, nici alţi procurori, nu ne simţim deloc intimidaţi de aceste atacuri, în special pentru că se bazează pe acuzaţii false.”

Justiţia şi promotorii ei au devenit ţinta mai multor atacuri lansate de persoane cu funcţiii înalte, iar această tendinţă de a trivializa activitatea DNA s-a intensificat în ultima perioadă, odată cu apropierea alegerilor parlamentare din 11 decembrie.  Însuşi procurorul şef al DNA a devenit ţinta unei ofensive puternice a politicienilor români, aceştia acuzând-o că a plagiat teza de doctorat, deşi Laura Codruţa Kovesi dezminte aceste informaţii, mai scrie Bloomberg. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response