NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Laura Codruța Kovesi, fotografiată la munte, alături de un ofițer american cu poziții anti DNA

Fostul șef al US Secret Service pentru Europa de Est și România, Darren White, cunoscut pentru pozițiile sale publice anti-DNA, apare în mai multe fotografii realizate la munte alături de procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi. Imaginile au fostă făcute publice de fostul jurnalist Robert Turcescu, actualmente vicepreședinte al PMP, care le-a prezentat ca pe „o piedică în calea uitării”.

„Darren White îmi spune că pozele sunt făcute în 2010, lângă Sibiu, după o conferință pe Cybercrime”, scrie Robert Turcescu, pe Facebook, în explicația care însoțește imaginile.

Surprinzător la aceste fotografii în care Laura Codruța Kovesi apare alături de Darren White este faptul că fostul ofțer al serviciului secret american a avut, de-a lungul timpului, mai mult poziții dure față de Direcția Națională Anticorupție. „Deseori oamenii pe care îi vezi anchetați de DNA, DIICOT și alții sunt tințe politice. Aceia sunt oameni pe care sunt supărați din diverse motive. Așadar, acele structuri, chiar și serviciile, SIE și SRI, sunt deseori folosite în scopuri politice și nu pentru a face ceea ce trebuie să facă prin construcția lor. Am îndoieli serioase despre anchetele actuale și cele în desfășurare demarate de DNA, DIICOT sau oricare altă structură pentru că majoritatea tințelor lor sunt politice. Sunt oameni pe care îi iau în vedere versus o investigație legitimă. Am rezerve în legătura cu investigațiile acestora. De obicei sunt represalii din cauza politicii”, a declarat Darren White, la începutul acestui an, într-un interviu acordat chiar lui Robert Turcescu.

Mai mult, întrebat de fostul jurnalist dacă „ doamna Kovesi trebuie reconfirmată ca şefă la DNA”, ofițerul US Secret Service a răspuns: „Am îndoieli serioase cu privire la abilitatea ei de a fi neutră, corectă şi obiectivă. Am îndoieli serioase legate de asta”. Robert Turcescu a amintit că „doamna Kovesi are o reputaţie bună în România şi o popularitate uriaşă”, însă Darren White a replicat: „Da, din punctul de vedere al publicului, da”.

După ce a ieșit din US Secret Service, Darren White a rămas conectat, prin afaceri, la România. Adevărul a arătat că fostul ofițer american figurează ca asociat în cotă egală cu Adrian Sârbu, trimis în judecată de DNA, în firma American Security Consultants SRL, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Societate a fost înființată în 2013, de Roxana Grigoruţă, fost director în cadrul firmei Mediafax Grup, și are ca activitate principală “consultanță în domeniul securității”. Fondatorea companiei a fost arestată preventiv pentru evaziune fiscală în dosarul în care este implicat și Adrian Sârbu.

În martie 2015, DIICOT a dispus aplicarea unui sechestru pe participaţia de 50% deţinută de Adrian Sârbu în cadrul American Security Consultants, potrivit Adevărul.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response