NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

La 17 ani, o adolescentă NORMALĂ a vrut să arate ca DIVELE din reviste: în ce hal a slăbit – VĂ PLAC ACESTE FEMEI?

Rachel la 17 ani (stânga), respectiv la 20 de ani

Daily Mail publică povestea lui Rachel Johnston, o adolescentă bolnavă de anorexie, care în urmă cu trei ani ajunsese să cântărească doar 28 de kilograme.

Tânăra, care acum are 20 de ani, spune că s-a înfometat pentru a arăta precum vedetele promovate în reviste – Victoria Beckham sau Nicole Richie. Doctorii ajunseseră să-i dea lui Rachel mai puţin de 48 de ore de trăit, dar acum, după trei ani, fata este aproape perfect sănătoasă şi poartă mărimea 38 la haine, scrie Daily Mail.

Declinul adolescentei a început la 13 ani, când cântărea 51 de kilograme şi le idolatriza pe vedetele din reviste, aflate în pragul anorexiei. Rachel a început să-şi lipească poze cu ele pe pereţi şi să se abţină de la mâncare atunci când îi era foame.

Victoria Beckham şi Nicole Richie, două dintre vedetele preferate ale lui Rachel, în urmă cu câţiva ani

La un moment dat, ajunsese să mănânce jumătate de măr, o dată la două zile, iar odată a rezistat fără mâncare şi apă timp de zece zile. Rachel şi-a dat seama că o luase pe un drum greşit abia atunci când a fost aproape de moarte. “Oamenii ar trebui să fie mulţumiţi de felul cum arată şi nu ar trebui să le fie ruşine să iasă pe stradă, indiferent de aspectul lor”, spune acum tânăra de 20 de ani.

Ea îşi aminteşte că au fost mai multe motive care au cauzat scăderea ei drastică în greutate, printre care moartea bunicii sale şi faptul că, în 2005, de Anul Nou, şi-a propus să dea jos multe kilograme. Anul următor, Rachel a ajuns să facă 2.000 de abdomene pe zi şi să îşi provoace singură voma, după ce mânca.

Curând, ea a leşinat şi a fost transportată la spital. În total, a fost internată de şapte ori până când starea ei de sănătate a început să dea semne de îmbunătăţire. Acum, după cinci ani de la începutul bolii, Rachel are o greutate normală, însă încă mai suferă de osteoporoză.

“Acum, iubesc pizza şi ciocolata, dar trebuie să am starea potrivită pentru a le mânca”, conchide Rachel.

Mama ei a iniţiat o petiţie online, prin care cere guvernului să oblige revistele să publice avertismente lângă fotografiile modificate în Photoshop, pentru ca adolescentele să nu mai creadă că sunt reale.

Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

 

Pagina 1 din 1

Ziarul Gandul

Articole asemanatoare

Leave a Response