NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Klaus Iohannis solicită reexaminarea legii privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale

UPDATE 12.15: Klaus Iohannis a contestat, la CCR, legea privind eliminarea celor 102 taxe nefiscale. Legea va merge de la Cotroceni pe masa judecătorilor constituţionali.


Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunţe, marţi, dacă promulgă sau nu Legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, iniţiată de liderul PSD Liviu Dragnea. Şeful statului anunţase anterior că dacă acest act normativ nu ar fi cuprins şi desfiinţarea taxei radio-tv, ar fi promulgat documentul fără să stea pe gânduri.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat săptămâna trecută, în cadrul unei dezbateri, că taxa radio-tv nu reprezintă doar o chestiune tehnică şi că aceasta face diferenţa între televiziune şi radio publice şi de stat.

‘Apropo de taxă, multă lume (…) are impresia că este o chestiune tehnică, doar că nu este. Întrebarea: taxă – da sau nu se poate traduce televiziune şi radio publice sau televiziune şi radio de stat. Această diferenţă este fundamentală şi ţine efectiv de felul în care vrem să construim România, vrem o televiziune de stat şi un radio de stat sau vrem o televiziune şi un radio ale publicului’, a declarat Iohannis.

El a arătat că pe 15 noiembrie va anunţa public decizia sa în legătură cu legea care prevede eliminarea a 102 taxe.

„15 noiembrie este termenul limită la care trebuie să decid ce fac cu legea care mi-a fost trimisă de Parlament şi la momentul respectiv voi anunţa public decizia mea’, a spus Iohannis. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response