NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Justiția ungară l-a condamnat pe un migrant sirian la 10 ani de închisoare în urma unei revolte la granița cu Serbia

Un tribunal din Ungaria l-a condamnat miercuri la 10 ani de închisoare pe un cipriot de origine siriană pentru implicare în revolta care a avut loc anul trecut la frontiera dintre Ungaria și Serbia, transmite Reuters citată de Agerpres.

Ahmed Hamed, în vârstă de 40 de ani, aruncase cu pietre spre forțele de ordine în încercarea de a le forța să deschidă granița. Legea din Ungaria prevede că astfel de acțiuni sunt sinonime cu “acte teroriste”.

Citește si: Președintele Duterte invită cât mai mulți refugiați în Filipine, până se va umple toată țara

Bărbatul a izbucnit în lacrimi când judecătorul a citit sentința care marchează cea mai severă condamnare pronunțată de la debutul crizei migrației. Ungaria a fost unul dintre statele care s-au opus ferm prezenței în masă a imigranților. Sentința pronunțată azi este una preliminară, acuzatul are la dispoziție căi de a o ataca.

Ahmend Hamed făcea dintr-un grup care a intrat ilegal în Ungaria în 16 septembrie 2015. El li s-a adresat prin portavoce migranților rămași la granița dintre Serbia și Ungaria înainte ca aceștia să forțeze intrarea în Ungaria, moment în care forțele de ordine au intervenit cu tunuri cu apă și gaze lacrimogene.

Citește si: Directorul Frontex cere statelor UE să urgenteze repatrierea imigranților economici

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response