NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Justiția din Franța a aprobat închiderea taberei de la Calais, unde sunt cazați aproape 10.000 de migranți

Justiția franceză a acceptat, marți, desființarea rapidă a taberei de migranți din Calais (nordul Franței), cunoscută sub denumirea de ”Jungla din Calais”, respingând recursul depus de către asociațiile care critică această idee susținută de către guvernul socialist, relatează AFP citată de Agerpres.

În contextul luării acestei decizii, ministrul francez de interne, Bernard Cazeneuve, a indicat că desființarea taberei este ”o chestiune de zile”, promițând punerea la adăpost, ”în condiții demne”, a migranților care trăiesc în tabăra respectivă.

Citește si: Franța vrea să desființeze tabăra de refugiați de la Calais. Consiliul Europei cere ca migranților să li se ofere soluții alternative

Tribunalul administrativ din Lille a estimat că desființarea taberei nu contravine în principiu interzicerii tratamentelor inumane și degradante.

Potrivit justiției, desființarea taberei vizează în mod precis încetarea unor astfel de tratamente la care sunt supuși migranții în condiții de precaritate și insecuritate denunțate de către toată lumea.

Referitor la centrele de primire din mai multe orașe care ar urma să-i găzduiască pe migranții proveniți din Calais, tribunalul consideră că statul ”n-a subestimat numărul de migranți care urmează să fie cazați în ele”.

Citește si: Premierul Viktor Orban, după referendumul din Ungaria: UE nu va putea să își impună voința

Președintele francez, Francois Hollande, a promis la sfârșitul lunii septembrie ”desființarea completă”, ”până la sfârșitul anului”, a taberei din Calais, cel mai vast bidonvil din Franța, unde sunt înghesuiți între 5.700 și 10.000 de migranți.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response