NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Județul Vaslui cere despăgubiri de peste 24 de milioane de lei pentru daunele produse la inundațiile din octombrie

Membrii Comitetului Județean Vaslui pentru Situații de Urgență au aprobat, marți, solicitarea unor sume din Fondul de intervenție al Guvernului pentru refacerea infrastructurii afectate de inundații, în valoare totală de 24.053.000 de lei, informează Agerpres.

Prefectul de Vaslui, Isabel Bogdan, a anunțat că în urma precipitațiilor abundente, înregistrate în perioada 11-17 octombrie, au fost afectate 94 de localități din 22 de comune vasluiene, precum și orașul Negrești.

‘Precipitațiile din perioada 11-17 octombrie au afectat 61,7 km de drumuri județene, 70,5 km de drumuri comunale și 123,65 km de drumuri sătești. Potrivit situațiilor primite de la autoritățile locale, au fost avariate sau distruse 11 poduri și 12 podețe și au fost inundate 16 fântâni’, a declarat prefectul Isabel Bogdan, în cadrul Ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

Cele 22 de comune care au solicitat despăgubiri pentru refacerea infrastructurii sunt Dragomirești, Bălteni, Pungești, Rafaila, Todirești, Gârceni, Voinești, Tăcuta, Ivănești, Băcești, Laza, Lipovăț, Costești, Epureni, Roșiești, Viișoara, Dodești, Bunești-Averești, Puiești, Albești, Ferești și Cozmești.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response