NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Judecătoria Sectorului 4 discută cererea de eliberare condiţionată a lui Dan Adamescu

Judecătoria Sectorului 4 discută, miercuri, cererea de eliberare condiţionată depusă de omul de afaceri Dan Adamescu, care execută o condamnare de 4 ani şi 4 luni primită într-un dosar de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

‘Dan Adamescu a depus prin avocaţii săi la Judecătoria Sector 4 cererea de eliberare condiţionată din executarea pedepsei, dat fiind că în baza art.72 C.pen. a fost dedusă perioada cuprinsă între 5 iunie 2014 şi 22 iunie 2015, perioada corespunzătoare măsurilor preventive privative de libertate. Până la data formulării prezentei cereri, domnul Adamescu a executat fracţia de 1/3 din totalul pedepsei cu închisoarea, executând deja 534 de zile închisoare (măsuri preventive plus executare pedeapsă) dintr-un total de 1.467 zile (4 ani şi 4 luni), fiind astfel îndeplinită condiţia prevăzută de art.100 alin.(1) lit.a) C.pen’, se arăta într-un comunicat remis AGERPRES de Mihaela Petrovan, PR-ul familiei Adamescu.

Potrivit sursei citate, Dan Adamescu execută detenţia în regim semideschis la Jilava, însă nu a fost apt medical din cauza mai multor afecţiuni – cardiologice, diabetice, neurologice, locomotorii – să participe la programele din cadrul penitenciarului, în schimb a avut un comportament conform cu regulile regimului de detenţie, ‘dând dovadă de respect faţă de toţi cei cu care a relaţionat şi neavând abateri/sancţiuni’.

‘În momentul de faţă, Dan Adamescu este într-o stare de sănătate extrem de precară, fapt care a dus în luna septembrie la internarea lui în Spitalul Floreasca, unde medicii îi supraveghează atent cele peste 15 afecţiuni grave, care au escaladat şi mai mult în perioada detenţiei. În vârstă de 68 ani, conform legii, Adamescu are dreptul la o reducere de 2/3 din sentinţă‘, se mai spunea în comunicat.

Dan Adamescu a fost condamnat definitiv pe 27 mai 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare într-un dosar de corupţie privind soluţii favorabile în dosare de insolvenţă.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response