NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

JOCURILE OLIMPICE 2012 Răzvan Martin a câştigat MEDALIA DE BRONZ la haltere, a cincea pentru …

Sportivul Răzvan Martin a câştigat, marţi, medalia de bronz, în finala categoriei 69 de kilograme, a cincea pentru delegaţia României, la Jocurile Olimpice de la Londra, potrivit Mediafax.

Răzvan Martin, în vârstă de 20 de ani, a reuşit să ridice 152 kilograme la smuls, din cele trei încercări, având a doua performanţă, după liderul Qingfeng Lin (China).

La aruncat, Martin a ridicat 177 şi 180 de kilograme, încercând ultima dată la 182 de kilograme, chiar dacă nu mai putea să-l depăşească pe chinez, care avea deja 7 kilograme în plus la total.

Halterofilul clujean a ratat ultima încercare, iar cu un total de 332 de kilograme a obţinut medalia olimpică de argint.

Aurul olimpic a fost revendicat de Qingfeng Lin (China), cu 344 kilograme, iar medalia de argint indonezianului Triyatno Triyatno, cu 333 kilograme.

România revine pe podiumul olimpic la haltere masculin după 16 ani.

Primul sportiv român care a intrat în concurs la haltere, Florin Croitoru, s-a clasat pe locul 9, la categoria 56 de kilograme.

Din delegaţia României în competiţia de haltere mai fac parte Roxana Cocoş (cat. 69 kilograme) şi Gabriel Sîncrăian (85 kg).
RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response