NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Italia este suprasaturată. Peste 171.000 de refugiaţi din nordul Africii au sosit, în peninsulă, în 2016

Peste 171.000 de refugiaţi din nordul Africii au sosit în Italia cu ajutorul ambarcaţiunilor de la începutul 2016 şi până în prezent, stabilindu-se un nou record, arată un raport ONU, citat de Mediafax.

Recordul anterior a fost de 170.000 de azilanţi, atins în anul 2014, potrivit unor statistici efectuate de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) şi Guvernul italian. Fluxul migraţiei din estul Mării Mediterane, din Turcia şi Grecia, s-a redus semnificativ în urma unui acord privind limitarea migraţiei între UE şi Turcia, precum şi din cauza închiderii coridorului folosit de imigranţi pentru a ajunge din Grecia în Germania.

Marina europeană, inclusiv cea a Marii Britanii, s-a concentrat asupra unui răspuns în stil militar, trimiţând fregate pentru a aresta contrabandiştii ce trafichează imigranţi în apele internaţionale.

Războiul civil din Libia a destabilizat agenţiile de securitate ale statului libian, unele dintre acestea fiind chiar implicate în traficul de persoane, lăsând Guvernele europene fără un partener viabil în lupta lor împotriva imigraţiei.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response