NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Iohannis: Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios

Președintele Klaus Iohannis a lansat, miercuri, un îndemn la toleranță, cerându-le românilor să evite “fanatismul religios”.

“Trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță și acceptarea celuluilat, acceptarea celuilalt cu bune și rele, nu suntem toți la fel. Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios sau a solicitarilior ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul  toleranței, încrederii și deschiderii spre ceilalți” a precizat Klaus Iohannis.

Pastorul Viorel Iuga l-a îndemnat recent pe președintele României să ia atitudine și să-și exprime public opinia în legătură cu ideea de modificare a Constituției, astfel încât legea fundamentală să precizeze că familia se întemeiază pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie, excluzând astfel ideea căsătoriei între persoane de același sex.

“Nu am ce să îi răspund, iar în chestiunea modificării Constituției încă nu este rândul meu să mă exprim. Va veni un pic mai târziu”, a spus Iohannis, întrebat despre ideea pastorului Viorel Iuga.

Șeful statului a făcut aceste precizări miercuri seară, într-o scurtă conferință de presă.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response