NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Întâlnire Băsescu- Gauck. Discuţii despre combaterea corupţiei.

Preşedintele Traian Băsescu şi omologul german Joachim Gauck, au discutat, vineri, la Munchen, despre importanţa implicării la cel mai înalt nivel a autorităţilor statului în combaterea corupţiei şi au făcut o evaluare a performanţei sistemelor judiciare din ţările în tranziţie, conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale.

“Domnul preşedinte Traian Băsescu şi domnul preşedinte Joachim Gauck au reconfirmat, în cadrul întrevederii, importanţa implicării la cel mai înalt nivel a autorităţilor statului în combaterea fenomenului corupţiei şi au făcut o evaluare a performanţei sistemelor judiciare din ţările aflate în tranziţie în lupta împotriva corupţiei”, precizează sursa citată.

Totodată, cei doi şefi de stat au discutat despre riscurile de securite din Republica Moldova generate de abordările separatiste din Transnistria şi Găgăuzia.

“În timpul discuţiilor, domnul preşedinte Traian Băsescu l-a informat pe domnul preşedinte Joachim Gauck şi despre poziţia României cu privire la Kosovo”, se mai arată în comunicat.

Preşedintele Băsescu a făcut, vineri, o vizită de lucru în Germania.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response