NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

In ce fel ne influenteaza secretele

A tine un secret este epuizant pentru creier, mult mai greu decat banuim sau suntem pregatiti sa acceptam. A demonstrat-o un studiu realizat la Universitatea Tufts, in cadrul caruia mai multe persoane care tineau secrete au fost chestionate asupra felului in care percep cateva sarcini deloc dificile.

Astfel, s-a observat ca subiectii carora li s-a spus sa se gandeasca la un secret major pe care il stiu despre cineva – legat de infidelitate sau orientare sexuala, de exemplu – li s-a parut a fi destul de dificila o sarcina cum ar fi urcarea unui deal. In orice caz, acestia au estimat o astfel de sarcina ca fiind mai grea, mai provocatoare decat cei cei carora li s-a spus sa se gandeasca la un secret de mica importanta, fara implicatii majore.

O alta parte a experimentului a constat in estimarea gradului de dificultate al unor sarcini simple, cum ar fi sa care sacosele de la supermarket pe scari, sa ajute pe cineva sa se mute sau sa plimbe cainele. S-a observat, din nou, ca voluntarii care isi inselasera perechea au estimat ca fiind mai dificile toate aceste actiuni si in general sarcinile marunte, de zi cu zi, comparativ cu cei care nu aveau asa ceva pe constiinta, relateaza Huffington Post.

Cu cat e mai important un secret, cu atat mai mult efort facem sa il pastram si cu atat mai mult ne apasa, aproape ca o greutate fizica, au conchis oamenii de stiinta implicati in experiment.

Un sondaj recent publicat tot de Huffington Post a aratat ca femeile spun un secret, in medie, dupa 32 de minute. Una din zece femei recunoaste ca nu poate tine deloc un secret, iar jumatate admit ca simt nevoia sa spuna un secret de-al lor altcuiva.

Stiri mondene, sanatate, diete si intretinere | Life Show | Ziare.com

Articole asemanatoare

Leave a Response