NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Igor Dodon o atacă pe pro-europeana Maia Sandu: Susținea unirea cu România. Republica Moldova ar fi fost distrusă

Obiectivul politicianului proeuropean Maia Sandu ar fi fost unirea cu România şi practic “distrugerea” Republicii Moldova dacă ar fi devenit preşedinte, susţine socialistul Igor Dodon, câştigătorul scrutinului prezidenţial, informează site-ul Lenta.ru, citat de Mediafax.

“Adversarul meu politic, Maia Sandu, a admis că are cetăţenie română. Unul dintre punctele programului ei politic era unirea Republicii Moldova cu România. Cum putea cineva să voteze cu o persoană care candida în mod deschis la preşedinţia unei ţări cu scopul de a o distruge, de a o elimina?”, a declarat Igor Dodon.

Igor Dodon, un politician prorus, consideră că victoria sa în scrutinul prezidenţial din Republica Moldova permite salvarea ţării de la dispariţie.

Campania electorală din Republica Moldova a fost marcată de grave scandaluri şi atacuri între cei doi candidaţi, Igor Dodon şi Maia Sandu. Politicienii nu au pierdut nicio ocazie de a se umili în faţa electoratului, sperând că fiecare dezvăluire şi învinuire aruncată înseamnă un vot în minus pentru candidatul vizat.

Igor Dodon a acuzat-o pe Maia Sandu că este vinovată de sinuciderea a 400 de elevi în perioada în care a condus Ministerul Educaţiei. Dodon a susţinut că rata ridicată de sinucideri are drept cauză reformele implementate de Maia Sandu, inclusiv prin introducerea camerelor de supraveghere la examenul de Bacalaureat, precizează sursa citată.

“În perioada cât Maia Sandu a fost la Ministerul Educaţiei, în premieră, în anii 2012-2015 au fost înregistrate peste 400 de cazuri de suicid şi tentative de suicid la copii. Acesta este rezultatul reformelor”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodon a promis că dacă va fi ales preşedinte va anula examenul de Bacalaureat pentru liceeni, susţinând că toţi elevii trebuie să termine studiile medii, iar bacalaureatul va fi obligatoriu doar pentru cei care doresc să-şi continue studiile la facultăţile de peste hotare.

Un alt scandal din campania electorală a fost declanşat de o declaraţie a lui Traian Băsescu. El a declarat în cadrul unei emisiuni că Maia Sandu s-ar fi întâlnit cu Victoria Nuland şi i-ar fi spus că „soluţia de viitor a Republicii Moldova este unirea”. A doua zi, fostul preşedinte român a explicat că a greşit şi că, de fapt, Ana Guţu i-a spus că s-a întâlnit cu oficialul american. Guţu a candidat în primul tur al alegerilor prezidenţiale, dar a fost eliminată din cursă.


Citeşte şi: VIDEO. Atac fără precedent din partea Episcopului de Bălţi, subordonat Patriarhului Moscovei, împotriva candidatei pro-europene Maia Sandu: E un bob sterp. Atitudinea ei față de morala creștină, mult abătută de la axa normalității


Igor Dodon a profitat, însă, de declaraţia iniţială a lui Băsescu pentru a o critica pe Maia Sandu, care a respins toate acuzaţiile.

De asemenea, socialistul a sugerat în repetate rânduri că rivala sa este lesbiană. “Domnul Dodon tot face aluzii subtile, dar ele, de fapt, sunt bădărăneşti. Vreau să-i spun domnului Dodon că mie îmi plac bărbaţii, dar cei care nu spun minciuni şi care nu bârfesc. Şi slavă Domnului că în Moldova sunt astfel de bărbaţi”, i-a răspuns Maia Sandu.

În dispută s-a implicat şi episcopul Marchel de Bălţi şi Făleşti, care a atacat-o pe candidata dreptei pentru că nu are copii, spunând despre ea că este o femeie “stearpă” şi îndemnându-i pe creştini să voteze cu un om moral sănătos precum este socialistul Igor Dodon.

Cel mai recent scandal este legat de predarea istoriei României în şcolile din Republica Moldova. Dodon a anunţat că va insista ca istoria României să fie scoasă din programa şcolară şi înlocuită cu istoria Republicii Moldova.

“Vai de noi dacă ajunge Igor Dodon să ne scrie istoria. El se va ocupa de istorie şi nu va avea timp să lupte cu oligarhii, de pensii, de corupţie, de economie, prioritatea lui este să scrii manuale de istorie”, a afirmat în replică Maia Sandu.

La rândul său, ea l-a acuzat pe Dodon că şi-a înscris copiii la o şcoală “cu principii unioniste”, deşi se declară împotriva acestora. “Copiii lui Igor Dodon învaţă la o şcoală cu principii unioniste, el vă spune una şi face cu totul altceva”, a spus Sandu.

“Niciodată nu am divizat şcolile în române, ruseşti sau altele. Atunci când nu aveţi argumente pentru a ataca candidatul, atacaţi familia”, i-a răspuns Dodon.

În aceste condiţii, ambii candidaţi şi-au transmis, în ultimele zile ale campaniei, mesaje de adio. “Lupt în aceste alegeri pentru oameni. Rezolvarea problemelor noastre comune este prioritatea mea. Dodon pentru mine, de azi, nu mai contează, nu mai există. La revedere, Dodon!”, spus Maia Sandu la un miting electoral din 9 noiembrie.

Drept răspuns, socialistul Igor Dodon i-a transmis contracandidatei proeuropene ”Hasta la vista, baby”

Potrivit unui documentar realizat de News.ro, Maia Sandu îşi propune ca în mandatul său să cureţe clasa politică de hoţi şi să conducă statul pe o cale proeuropeană. Igor Dodon doreşte ca printre primele măsuri luate în calitate de preşedinte, să se numere reluarea relaţiilor cu Moscova şi lupta împotriva unirii cu România. 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response