NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Iași: 350 de participanţi la un eveniment la mall, evacuaţi de pompieri după un anunţ la 112 privind “o stare de pericol iminent”

Peste 350 de persoane, majoritatea copii, au fost evacuate, duminică, de la un mall din Iaşi, unde era programat un eveniment al unui blogger din Republica Moldova, măsura fiind luată de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi în urma unor apeluri la 112 prin care s-a anunţat că ar exista “o stare de pericol iminent”.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Iaşi, Silvia Bolohan, citat de News.ro, duminică, în jurul orei 17.00, prin Serviciul 112 un bărbat a anunţat că la centrul comercial Iulius Mall, din Complexul Studenţesc Tudor Vladimirescu, din Iaşi, s-a creat panică şi este necesară intervenţia unor echipaje, în condiţiile în care ar fi “o stare de pericol iminent”.

“Bărbatul a sunat la 112 invocând o stare de panică la etajul al doilea al complexului. A reclamat că în zonă era prea aglomerat şi li s-a părut ar fi o stare de pericol iminent. Ne-am deplasat la faţa locului şi am procedat la evacuare, neştiind, la acel moment, dacă erau sau nu persoane leşinate. În final, am constatat că nu există nicio persoană rănită”, a declarat Silvia Bolohan. Ea a spus că la eveniment participau aproximativ 350 de persoane, majoritatea copii, iar echipele de intervenţie care au ajuns la faţa locului i-au evacuat pe toţi cei prezenţi, “în ordine şi în siguranţă”.

Reprezentantul ISU a precizat că nu s-a impus intervenţia echipajelor de la ambulanţă care au ajuns la faţa locului. “La locul evenimentului vor merge inspectori care să verifice dacă au fost îndeplinite condiţiile de organizare şi dacă au fost respectate reglementările de siguranţă la incendii”, a mai spus sursa citată. Cele 350 de persoane participau la o întâlnire cu un blogger din Republica Moldova.

Un incident similar s-a petrecut în 20 mai, la Piatra Neamţ, când nouă persoane care asistau la un concert al formaţiei Carla’s Dreams de la Mall Galeria din municipiu au avut nevoie de asistenţă medicală după ce li s-a făcut rău, patru dintre acestea fiind duse la spital.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, spectacolul a avut loc “într-un spaţiu foarte mic”, cu un număr foarte mare de persoane. Oamenilor li s-a făcut rău din cauza lipsei de oxigen, spaţiul în care a avut loc concertul fiind supraaglomerat şi depăşindu-se numărul posibil de participanţi.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response