NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Hotelul de gheaţă de la Bâlea, alegerea turiştilor străini pentru Revelion

70% dintre persoanele care vor petrece Revelionul în singurul hotel de gheaţă din România sunt turişti germani şi britanici, a precizat purtătoarea de cuvânt a Hotel of Ice Bâlea Lac, Lidia Bădilă, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, turiștii români preferă doar să viziteze clădirea, construită la peste 2 000 de metri altitudine în masivul Făgăraș.

“Primele rezervări s-au facut încă de la începutul anului, după Revelion. Aproximativ 70 — 80 % din locuri au fost rezervate de agenții din UK, Germania, și România. Hotelul are 14 camere duble cu pat matrimonial — capacitate totală de 28 locuri. Turiștii se împart in două categorii: cei care dorm in hotel și cei care vin doar să il viziteze. Dintre cei care vizitează, majoritatea sunt români, 80% iar restul sunt turiști străini. Cei care dorm în hotel provin 40 % din UK, 30 % din Germania, 30 % din România și 10 % au alte naționalități”, a declarat  Lidia Bădilă,.

O noapte de cazare într-o cameră dublă, în hotelul de gheață de la Bâlea, costă 440 de lei.

Citeşte şi: Primii turişti au ajuns la Hotelul de Gheaţă de la Bâlea

De Revelion, în fața hotelului de gheață nu se vor aprinde artificii, pentru că în această zonă turistică există risc de avalanșă. În loc de artificii se vor lansa lampioane.

Turiștii cazați de Revelion în Hotel of Ice vor putea servi câteva preparate, pe farfurii de gheață, iar băuturile alcoolice se vor bea doar din pahare de gheață. În interiorul hotelului de gheață există un bar de gheață și un restaurant, cu mese și scaune de gheață. De altfel și paturile din interiorul camerelor sunt construite din gheață, peste care s-au așezat piei de animale, pături și există saci de dormit.

Din meniul de Revelion fac parte aperitive cu somon afumat, o supă cremă de morcovi cu smântână și crutoane, iar la felul principal se va servi medalion de vită cu cremă de ardei verde și varză de Bruxelles cu piure de cartofi dulci cu rozmarin. Proprietarii hotelului de gheață au pregătit și un meniu vegetarian, pentru turiștii care nu doresc să servească carne de Revelion.

În perioada de Crăciun, peste 2 000 de turiști au vizitat hotelul de gheață de la Bâlea Lac. Pentru a ajunge aici, fiecare turist trebuie să plătească 60 de lei pentru o cursă dus-întors cu telecabina, singurul mijloc de transport pentru a ajunge de la Bâlea Cascadă, la Bâlea Lac.

În zona turistică Bâlea Lac se înregistrează cel mai mare strat de zăpadă din județul Sibiu. Zăpada măsura 78 de centimetri, miercuri dimineața la Bâlea Lac, unde se înregistrau minus 15 grade Celsius.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response