NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Guvernul României vrea să naturalizeze trei sportivi, un rus şi doi ucraineni, pentru JO 2016

Sportivii care ar putea primi cetăţenia română sunt rusul Albert Saritov şi ucranienele Katerina Jidacevska şi Katerina Sassa, conform news.ro.

Schimbarea legislaţiei cu privire la acordarea cetăţeniei române a declanşat un amplu proces de atragere a sportivilor străini în loturile naţionale.

Legislaţia română prevedea condiţii dificile şi termene lungi pentru acordarea cetăţeniei, iar reprezentanţii sportului autohton au cerut cu insistenţă o îndulcire a cerinţelor de naturalizare, care au fost modificate anul trecut.

Albert Saritov are 30 de ani, este de origine cecenă şi a câştigat medalia de bronz la lupte libere, Campionatele Mondiale din 2011. Katerina Sassa și Katerina Jidacevska sunt, de asemenea, luptătoare. Katerina Sassa are 24 de ani și a concurat la 75 de kilograme, în timp ce compatrioata sa, Katerin Jidacevska, are 22 de ani și e la categoria 58 kilograme. “Ei chiar ne pot aduce medalii la Jocurile Olimpice de la Rio“, spune Răzvan Pîrcălabu, preşedintele Federaţiei Române de Lupte.

loading…

ROMANIATV.NET – Stiri – Sport

Articole asemanatoare

Leave a Response