NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Gruparea Stat Islamic a revendicat atacul din Pakistan, soldat cu 59 de morți și peste 100 de răniți

Atentatul care a avut loc, luni seara, la o academie de poliție din localitatea pakistaneză Quetta, soldat cu moartea a 59 de persoane și rănirea a peste 100, a fost revendicat, marți, de gruparea jihadistă Stat Islamic, informează Reuters.

Agenția de presă a grupării jihadiste, Amaq, a anunțat că luarea de ostatici de la academia de poliție a fost realizată de trei luptători jihadiști care au folosit puști și grenade și care și-au detonat vestele cu material explozibil.

Pe de altă parte, autoritățile pakistaneze susține că responsabilă pentru atac este o altă grupare militantă, Lashkar-e-Jhangvi (LeJ).

Sute de cadeți se aflau într-o clădire în care sunt cazați, când un bărbat înarmat a pătruns în interior. Timp de cinci ore, mai mulți cadeți au fost ținuți ostatici, în timp ce alții au fost uciși.

Potrivit armatei pakistaneze, atacatorii au pătruns înainte de miezul nopții în instituția de învățământ, situată la circa douăzeci de kilometri est de Quetta, capitala provinciei Balucistan. Forţele de poliţie, militare şi paramilitare au ajuns la Academie la 20 de minute după începerea atacului.

 

După mai multe ore de schimburi de focuri de armă, un responsabil al provinciei a anunțat luni că armata i-a alungat pe atacatori și a securizat instituția, unde se află pentru pregătire mai multe sute de polițiști.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response