NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Gabriela Firea: Bucureștiul este pregătit de iarnă în proporție de 75%. Avem 582 de utilaje, aproape 3.000 de operatori și peste 34.000 de tone de material derapant

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut, marți dimineața, o întâlnire cu responsabilii pentru deszăpezire, în cadrul căreia a anunțat că au fost luate mai multe măsuri, pentru ca Bucureștiul să fie pregătit de iarnă. 

„Este vorba despre 582 de utilaje, aproape 3.000 de operatori și peste 34.000 de tone de material derapant (…) Cred că suntem pregătiți (n.r – de iarnă) în proporție de 75%” (…). Pentru mine nu e un procent mulțumitor, de aceea am decis ca în următoarele zile să mai avem încă o întâlnire cu reprezentanții companiilor de salubritate, care să se pregătească mult mai bine pentru această nouă întâlnire și să spună care ar fi necesarul de utilaje, de material antiderapant, de combustibil, de resursă umană, pentru ca deszăpezirea să se realizeze în totalitate în Capitală, nu doar pe marile bulevarde, pe marile artere, ci și în spatele blocurilor și pe străduțele mici. (…) Vreau în acest an să avem o deszăpezire exemplară în Capitală, din toate punctele de vedere, vreau ca orașul să arate unitar, să nu avem deszăpeziri doar în câteva sectoare,  în special cele care au zone centrale, iar cele care sunt mai la marginea Capitalei să nu dea o atenție deosebită acestei acțiuni”, a declarat primarul Gabriela Firea.

Totodată, ea a anunțat că, împreună cu primarii de sector vor efectua controale inopinate. Totodată, în perioada următoare vor avea loc antrenamente, simulări în teren, pentru a constata care este timpul de reacție în cazul instituțiilor. 

În plus, primarul Capitalei a cerut ca toate utilajele să fie branduite, să poarte sigla Capitalei, a sectorului în care acționează și a firmei care le gestionează. În acest sens, ea a menționat că în anii trecuți s-a constatat că au existat situații în care aceleași utilaje acționau și în Capitală, și în provincie, deși ele erau declarate ca fiind rezervate doar pentru București.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response