NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Franţa ar putea fi al treilea şoc al lumii. După BREXIT-ul din Marea Britanie şi victoria lui Donald Trump în SUA, se pare că francezii o vor pe Marine Le Pen, care-şi doreşte un FREXIT şi un trio cu Trump şi Putin

Marine Le Pen, candidata Frontului Naţional, are un uriaş avantaj faţă de Nicolas Sarkozy în ultimele sondaje pentru prezidenţialele din Franţa. Lidera extremei dreapta este creditată cu 29% din intenţiile de vot, cu peste 8 procente deasupra lui Nicolas Sarkozy şi mai mult decât dublu faţă de candidatul stângii, Jean-Luc Mélenchon, scrie The Independent.

Sondajul a fost realizat de IPSOS, care a analizat cinci scenarii, cu diferiţi alegători.

Franţa ar putea merge pe urmele SUA şi ar putea s-o decide ca viitorul preşedinte să fie Marine Le Pen , pentru că actualii politicieni şi-au pierdut credibilitatea.

Din ultimele sondaje reiese că Marine Le Pen va ajunge în turul doi de scrutin în alegerile prezidenţiale, dar există şanse ca atunci să fie învinsă de candidatul de centru-dreapta Alain Juppe.

Totuşi, Berbard-Henri Levy, cunoscutul şi apreciatul filosof, susţine că oamenii nu mai cred în actuala clasă politică şi nu mai ştiu dacă politicienii spun sau nu adevărul, iar această nemulţumire ar putea netezi calea Frontului Naţional către Palatul Elysee.

„Dacă a fost posibil ca Trump să câştige, de acum înainte nimic nu este inimaginabil”, susţine filosoful.

Francezii votează, duminică, în primul tur al alegerilor primare pentru desemnarea candidatului de dreaptă și de centru la alegerile prezidențiale de anul viitor. Favoriţi în sondaje au fost trei candidaţi: fostul preşedinte Nicolas Sarkozy, fostul premier Francois Fillon şi Alain Juppe. Ceilalți patru candidați înscriși în cursă sunt Bruno Le Maire, Nathalie Kosciusko-Morizet, Jean-Francois Cope și Jean-Frederic Poisson.

În condițiile în care stânga franceză este foarte divizată, învingătorul alegerilor primare de duminică este cotat cu șanse mari să fie favoritul scrutinului prezidențial din 2017, el putând învinge, potrivit sondajelor, candidatul extremei-dreaptă (Marine Le Pen).

Mulţi francezi speră ca alegerile din partid să fie câştigate de Alain Juppe, iar acesta să se confrunte în prezidenţialele din mai cu Marine Le Pen.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response