NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO + VIDEO: Sute de persoane s-au adunat în Piața Romană, pentru a participa la marșul „Dumnezeu nu face politică”

UPDATE 15.30: Aproximativ 500 de persoane s-au adunat în Piața Romană, pentru a participa la marș, potrivit unei membre a asociației FRONT, Tudorina Mihai.

——

Zeci de persoane s-au adunat, sâmbătă, la Piața Romană din Capitală, pentru a participa, începând cu ora 16.00, la marșul „Dumnezeu nu face politică”, care doreşte să atragă atenţia asupra faptului că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. ​

„Ai tot auzit în ultima vreme despre Coaliţia pentru Familie şi despre încercarea lor de a modifica Constituţia şi a interzice căsătoriile gay. Pe diverse canale, reprezentanţii acestora îţi vorbesc despre “familie tradiţională”, “valori strămoşeşti” sau credinţă. Politicienii li s-au alăturat cu voioşie. În ce societate ne dorim să trăim, una în care diferite grupuri sunt marginalizate şi demonizate, sau într-o societate deschisă, în care ne respectăm reciproc şi ne preţuim ca cetăţeni egali în faţa legii?  Pe 19 noiembrie, vino alături de noi în Piața Romană (colț cu str. Căderea Bastiliei) pentru a spune răspicat #SusținLGBT și a transmite un semnal politicienilor care se află săptămânile acestea în campanie electorală, că drepturile omului nu sunt negociabile şi că separaţia dintre stat şi Biserică este un principiu constituţional de bază. Politicienii au datoria să asculte toate grupurile din societate şi să îi reprezinte pe toţi cetăţenii aşa cum se cuvine. Indiferent dacă eşti sau nu ataşată cauzei LGBT, te aşteptăm alături de noi pentru că atunci când drepturile unor cetăţeni sunt puse sub semnul îndoielii, drepturile fiecăruia dintre noi sunt în pericol. Astăzi e vorba despre comunitatea LGBT, însă la fel de bine mâine poate fi despre drepturile reproductive ale femeilor, despre divorţ, modificarea legislaţiei penale sau a sistemului de taxare. #SusținLGBT”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Până în prezent, și-au anunțat participarea la marș aproximativ 900 de persoane, 2.100 s-au arătat interesate de eveniment, iar 6.100 au distribuit evenimentul, pe pagina personală de Facebook.

Susținătorii sunt așteptați, începând cu ora 14.00, în Piaţa Romană, marşul fiind programat până la ora 16.00. Evenimentul este autorizat de Primăria Generală a Municipiului București, pe baza unui protocol semnat de primar Gabriela Vrânceanu Firea. Siguranța participanților va fi asigurată de forțe de ordine. Traseu Piața Romană – Piața Victoriei.


Citește și: Sute de oameni vor participa, sâmbătă, în Bucureşti, la marşul “Dumnezeu nu face politică”. Evenimentul este iniţiat de comunitatea LGBT din România


 

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response