NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO + VIDEO. Două explozii soldate cu un deces și cu rănirea mai multor persoane la uzine chimice din Germania. Câțiva angajați sunt dați dispăruți

UPDATE 17,00: Cel puțin o persoană a murit, cel puțin șase au fost rănite și alte șase sunt date dispărute după explozia care a avut loc luni la fabrica de produse chimice a grupului BASF din Ludwigshafen, vestul Germaniei, a anunțat departamentul de pompieri din localitate, citat de Reuters, informează Agerpres.

“Explozia a fost cauzată de incendii în timpul lucrărilor la sistemul de conducte,” a indicat grupul german într-un comunicat.

——————————————

UPDATE 16,30:  La compania BASF din Germania s-au înregistrat, luni, explozii la două dintre fabricile sale, informează agenția Reuters. În urma acestora, mai multe persoane sunt rănite și mai multe persoane sunt date dispărute.

Una dintre explozii a afectat zona de nord a fabricii din Ludwigshafen, unde este și sediul central al BASF.

Separat, patru persoane au fost rănite ulterior, după o explozie de gaze la unitatea BASF din Lampertheim.

——————————————————————– 

Mai multe persoane au fost rănite, luni după-amiază, într-o explozie care a avut loc la compania chimică BASF, din sud-vestul Germaniei, informează Foxnews.

Purtătoarea de cuvânt a companiei, Ursula von Stetten, a precizat că explozia a avut loc în localitatea Ludwigshafen, în jurul orei locale 11.30.

Din primele cercetări, nu se știe cu certitudine numărul răniților. The Independent precizează că mai multe persoane ar fi date dispărute.

„Mai multe persoane au fost rănite, mai multe persoane lipsesc. Autoritățile investighează cauza exploziei”, se precizează într-un comunicat de presă.

Totodată, la momentul redactării acestei știri, nu se cunosc cauzele care au dus la izbucnirea exploziei.

 

Pe rețelele de socializare au apărut numeroase înregistrări video, în care se poate observa cum fum dens se ridică în aer, de la sediul BASF. Autoritățile au făcut apel la locuitorii din localitățile Ludwigshafen și Mannheim să rămână în case și să țină închise ușile și ferestrele, întrucât substanțe toxice ar putea fi răspândite în aer.

Aceasta este cea mai mare companie de produse chimice, la care sunt angajate 33.000 de persoane. BASF produce o serie de produse industriale, de la solvenți la lipici, substanțe petrochimice și plastice.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response