NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO. Protestatarii americani anunţă manifestaţii de amploare în New York împotriva lui Donald Trump. Peste 10.000 de cetăţeni şi-au anunţat participarea, iar numărul lor este în continuă creştere

După incidentele spontane care au vut loc săptămâna trecută când sute de persoane au ieşit în stradă după anunţarea trimfului republicanului Donald Trump în cursa pentru Casa Albă, în week-end au fost anunţate manifestaţii de amploare în mai multe oraşe americane, printre care New York şi Los Angeles. Peste 10.000 de oameni au anunţat că vor participa la proteste, informează The Guardian 

Manifestanţii din întreaga ţară au început să se mobilizeze încă de vineri, în timp ce activiştii pregătesc un plan pentru a cere demiterea lui Trump. 


Citeşte şi: FOTO + VIDEO. Victoria republicanului Donald Trump, întâmpinată cu un val de proteste, în mai multe state americane

Victoria republicanului Donald Trump la alegerile prezidențiale din Statele Unite a stârnit un val de nemulțumiri. Astfel, sute de susținători furioși ai candidatei democrate Hillary Clinton protestează pe străzi, în mai multe state, informează presa internațională.


Un număr impresionant de americani au anunţat că vor participa la demonstraţia din New York al cărei punct de plecare este Union Square cu destinaţia Trump Tower, locuinţa viitorului preşedinte şi sediul central al corporaţiei pe care acesta o conduce. Asemenea evenimente au fost anunţate şi în alte oraşe din SUA.

“Veniţi alături de noi în stradă! Opriţi-l pe Trump”, au declarat organizatorii protestelor din New York.

Republicanul s-a plans pe contul său de Twitter că “manifestanţii profesionişti, încurajaţi de mass-media, i-au sabotat campania electorală, ceea ce este incorect”. Într-o postare ulterioară, Trump a declarat că apreciază devotamentul şi pasiunea americanilor care au ieşit în stradă.

“Iubesc faptul că grupuri mici de protestatari sunt pasionaţi de binele Americii. Împreună vom face lucruri măreţe”. 

Militanţii de stânga şi grupurile anarhiste au anunţat, de asemenea, planuri pentru proteste, în Washington, în ziua în care Trump va fi, oficial, învestit în funcţia de preşedinte.  

Încă din momentul anunţării rezultatului alegerilor prezidenţiale, americanii au ieşit în stradă. Întreaga săptămână, pe străzile oraşelor americane au ieşit mii de oameni pentru a-şi amnifesta nemulţumirea faţă de numirea lui Donald Trump ca preşedinte al SUA.

Oamenii s-au declarat îngrijoraţi că triumful politic al mogulului imobiliar va da o lovitură drepturilor civile. La Portland, manifestaţiile au degenerat în violenţe, iar Poliţia le-a declarat revoltă”.

Poliţia din Portland, Oregon, a clasificat manifestaţiile anti-Trump drept „revolte”, din cauza „comportamentului periculos” al protestatarilor, care au atacat forţele de ordine, a anunţat Poliţia din oraş pe Twitter, relatează Reuters. „Potrivit autorităţilor, manifestanţii au aruncat cu pietre şi alte obiecte în forţele de ordine şi au avariat mai multe maşini.

Totodată, mai multe sute de elevi de liceu au mărşăluit prin zona centrală a oraşului San Francisco, scandând „nu este preşedintele meu” şi purtând steaguri ale Mexicului şi ale comunităţii LGBT. La New York, un grup mare de protestatari s-au strâns din nou în faţa clădirii Trump Tower, scandând şi afişând pancarte cu mesaje anti-Trump.

Spre deosebire de joi, vineri nu au avut loc arestări sau violențe. Sloganurile au fost “Fără ură! Fără teamă! Imigranții sunt bineveniți!” și “Suspendați-l pe Trump!”. În urma acestor evenimente, peste 100 de persoane au fost arestate.


Citeşte şi: REZULTATE ALEGERI SUA 2016. Donald Trump devine al 45-lea președinte al Americii: Ne vom înțelege bine cu toate națiunile care vor să se înțeleagă bine cu noi. Republicanul are susținerea a 289 de electori. Votul popular a fost câștigat de Hillary Clinton

În 8 noiembrie, Donald Trump a câştigat alegerile prezidenţiale din SUA, devenind cel de-al 45-lea preşedinte al Americii.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response