NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO. Protest în fața Ambasadei Rusiei la București. Sirienii opozanți au strigat: „Criminalilor! Putin este un criminal odios!”

Sirienii opozanți ai regimului Assad au protestat în fața Ambasadei Rusiei la București, catalogând intervenția armată a lui Vladimir Putin ca „o crimă împotriva poporului sirian, împotriva umanității”. 

„Criminalilor! Nu sunteți decât niște criminali! Putin este un criminal odios”, s-a strigat în fața ambasadei în cadrul protestului Organizației pentru Apărarea Drepturilor Omului APADAR-CH și al Liberilor Sirieni din România.

„Rusia este o forță de ocupație, o forță de cea mai joasă speță”, a declarat dr.Ahmad Zoabi, un reprezentant al Liberilor Sirieni din România. „A venit cu armele de ultimă oră pentru a ucide copii, femei, bătrâni, pentru a bombarda spitale, școli și piețe publice, pentru a distruge istoria milenară a Siriei și a scrie o alta, a distrugerii democrației, libertății, umanității, împreună cu regimul criminal al dictatorului dinastic Bashar Assad și împreună cu Iranul, milițiile șiite teroriste și organizația teroristă Hezbollah. Ăștia sunt oameni? Ăștia sunt lideri în lumea mileniului trei?”

Din spatele perdelelor, personalul ambasadei privea discret la scena petrecută la poartă. La alte proteste ale sirienilor opozanți, a mai ieșit câte un diplomat de rang mic, pentru a nega orice acuzație. „Niet” era tot ce putea îngăima. Acum, n-a mai ieșit nimeni. Doar o mașină de gunoi! Mult gunoi! Un jandarm fluiera încetișor „Cântă cucu-n Bucovina”. Poate că era pe tematică, poate involuntar, de purtat, jandarmii se poartă totdeauna profesionist la acest gen de proteste. 


Citește și: Interviu cu vicepreședinta Coaliției Naționale a Forțelor de Opoziție și Revoluționare. Rusia, fără nicio îndoială, se constituie într-o forță de ocupație

Samira Al Masalmeh a explicat, într-un interviu pentru „România liberă“, că majoritatea refugiaţilor sirieni se vor întoarce acasă când se va termina războiul, dar a arătat că opoziţia trebuie să își schimbe strategia pentru a scăpa de guvernarea criminală a lui Assad… citește mai departe aici…


„Noi știm ce înseamnă ocupația rușilor și influența lor nefastă. Nu avem cum să nu fim alături de poporul sirian, care este măcelărit în văzul întregii lumi”, spune Viorel Ene, președintele APADAR-CH. „Astea sunt războaie, să îneci în sânge un popor cu cele mai noi arme, să pârjolești orașele cu bombe cu fosfor, cu bombe cu napalm? Să folosești rachete de croazieră pe civili? Rusia nu luptă cu ISIS. Nu există ISIS în Alep! Rusia îl ajută pe criminalul Assad să înăbușe în sânge revoluția poporului sirian. Și cu poporul sirian ce o să facă? O să-l dea afară din țara lui, să aducă ruși, iranieni, irakieni șiiți? Rusia participă la genocidul lui Assad! Războaiele nu aduc glorie armatelor de ocupație, doar blestem!”, declară Ibrahim Al-Taweel, sirian opozant din România. 

Sirienii opozanți au ajuns la capătul răbdării, în șase ani în care au fost tocați de regimul Assad, la propriu. Revoluția poporului sirian, în majoritate sunnit, împotriva clanului Assad, minoritar etnic și religios, a izbucnit în martie 2011. Bashar al-Assad a pus toată armata pe poporul revoltat, folosind inclusiv arme chimice. De slăbiciunea comunității internaționale de a interveni pentru a apăra poporul sirian, a profit Iranul, organizația teroristă libaneză Hezbollah și Rusia, care s-au alăturat lui Bashar. Marea miză a războiul inegal și inuman din Siria este câmpul gazeifer din Mediterana.  Comunitatea internațională „se alege” cu uriașul val de refugiați sirieni. Pe care nu-i vrea.


Citește și: SITUAȚIE BIZARĂ. România păstrează o ciudată relație cu regimul criminal al lui Bashar al-Assad. Vicepreședintele Coaliției Opoziției Siriene vine la București

O membră marcantă a opoziției siriene, Samira al-Masalmeh, ne-a vizitat în premieră țara, la invitația Universității Creștine „Dimitrie Cantemir“. Samira al-Masalmeh este prima femeie care a ocupat postul de redactor-șef al celui mai mare ziar guvernamental din Siria, Tishreen… citește mai departe aici …


RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response