NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO. ISIS foloseşte metode viclene şi crude pentru a încetini ofensiva aliaţilor asupra Mosulului. Acum pune bombe în jucării

Jucării din pluş, atractive şi viu colorate, sunt aşezate de jihadişti deasupra unor dispozitive explozibile care se declanşează când este ridicat obiectul de pe ele. Poate că un adult ar trece nepăsător, dar pentru un copil blăniţele colorate şi ochii mari ai animăluţelor din pluş sunt absolut irezistibile, scrie cotidianul britanic The Guardian.

Un inginer din forţele kurde le-a spus jurnaliştilor că ISIS a ales această metodă special pentru a atrage copiii care cu siguranţă vor declanşa bombele. El a precizat că armata a adunat până acum peste 50 de tone de explozibil plasat de ISIS prin diverse metode înşelătoare.

Pe măsură ce forţele aliate înaintează şi alungă jihadiştii din Mosul, ultimul lor mare bastion din Irak, inginerul kurd Nawzad Kamil Hassan s-a gândit să colecţioneze unele dintre cele mai ingenioase, creative, crude şi neobişnuite bombe artizanale pentru a le folosi ca material didactic în pregătirea noilor recruţi.

În zonele pe care le-au stăpânit destul de mult timp, jihadiştii au creat un univers paralel, întunecat, în care şi cel mai obişnuit obiect ar putea exploda. O jucărie, o carte de joc sau un ceas abandonat sunt toate detonatoare destinate să atragă atenţia civililor trecători. Imediat ce obiectul este atins, explozia este declanşată şi ucide totul în jur. Un simplu furtun aruncat pe drum este un alt exemplu de detonator ingenios. O grămadă de haine vechi, pe care le-ar putea atinge un câine sau o pisică, ar putea declanşa un iad. O bandă adezivă, un levier şi un mănunchi de cabluri transformă o uşă într-o armă mortală.

Această colecţie macabră creşte cu fiecare misiune, iar inginerul crede că nu se va termina decât atunci când ISIS va fi lipsită de teren şi resurse pentru a inventa noi metode de ucidere.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response