NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO: Iohannis, gafă la Târgu Jiu: S-a fotografiat stând la Masa Tăcerii, deși este interzis contactul cu operele lui Brâncuși. Băsescu și Ponta au profitat de ocazie ca să-l atace: Nu doar Guvernul e al lui; și Brâncuși e al lui!

Preşedintele Klaus Iohannis s-a fotografiat, vineri, la Masa Tăcerii, deşi în apropierea monumentului lui Constantin Brâncuși există un afiș care îndeamnă turiștii să evite contactul cu operele, scrie Mediafax. Fostul președinte Traian Băsescu și fostul premier Victor Ponta nu au ratat ocazia să-l atace și să-l ironizeze pentru gestul său. 

Băsescu: După ce a înţeles mârlănia, măcar un îndemn pentru copii să nu facă precum domnia sa putea fi

Astfel, fostul președinte Traian Băsescu a scris, pe contul său de Facebook, că șeful statului a comis o mârlănie:

”Julien a reuşit să-l umilească pe Brâncuşi, ratând cu zâmbetul pe buze subscripţia publică pentru achiziţionarea lucrării <<Cuminţenia Pământului>>.Măcar o scuză publică pentru rateu şi din respect pentru opera lui Brâncuşi putea fi. Werner n-a vrut să se lase mai prejos şi s-a aşezat cu fundul pe una din operele capitale ale lui Brâncuşi, “Masa Tăcerii”. 

Și fostul premier Victor Ponta l-a ironizat pe președintele Iohannis, scriind pe Facebook: ”Să ne mirăm? Nu doar Guvernul e al lui – și Brâncuși e tot al lui / și casele din Sibiu / și viloiul de la București / și Mercedesurile noi si blindate / și o să aiba și avionul lui ! Și de fapt toată România e a lui acum că i-au dat-o băieții deștepți!”

Citește și: Victor Ponta îl ironizează pe Iohannis, după ce șeful statului s-a așezat pe un scaun la Masa Tăcerii a lui Brâncuși


Klaus Iohannis a participat, vineri, la ceremoniile prilejuite de comemorarea eroilor bătăliei de pe Jiu, din octombrie 1916. După evenimentul care a avut loc în apropierea Coloanei Infinitului, preşedintele României a acceptat invitaţia autorităţilor locale şi a vizitat şi operele din Parcul Central.

La Masa Tăcerii, şeful statului s-a fotografiat în timp ce stătea pe unul dintre scaune, deşi la câţiva metri de operă era afişat mesajul: „Stimaţi vizitatori, să păstrăm intactă moştenirea Brâncuşi pentru generaţiile următoare. Vă rugăm să evitaţi contactul cu operele!”.

Pe de altă parte, poliţiştii locali susţin că amenzile se aplică doar persoanelor care se urcă pe opere cu picioarele. „În Parcul Central sunt amplasate plăcuţe care interzic urcatul cu picioarele pe operele de artă. Nu a avut loc nicio contravenţie în cazul de faţă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Târgu-Jiu, Alexandra Petriţa, pentru Mediafax.

Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu au precizat că există şi o hotărâre de Consiliu Local care prevede situaţiile în care pot fi aplicate sancţiuni. „Cea mai bună explicaţie poate fi dată de Poliţia Locală, care are hotărârea de Consiliu Local privind operele lui Constantin Brâncuşi, pe care le are în pază. Poliţia Locală este în măsură să catalogheze acest gest”, a precizat viceprimarul municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu.

Jurnaliştii i-au cerut explicaţii preşedintelui Klaus Iohannis pentru acest gest, însă șeful statului a refuzat să facă declaraţii.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response