NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO. Dacian Cioloş s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu gloriile sportului românesc: M-a impresionat faptul că foștii mari campioni se gândesc și susțin viitorul României

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, la Palatul Victoria, cu mai mulţi foşti campioni mondiali şi olimpici pentru a discuta despre măsurile care ar trebui luate pentru salvarea sportului românesc.

“Foștii campioni ai sportului românesc mi-au prezentat azi mai multe propuneri pentru a aduce copiii mai aproape de educația fizică, cel mai bun tratament preventiv pentru sănătate fizică, morală, socială, dar și sămânța ambiției și spiritului competițional. Mi-au atras atenția că este nevoie de o campanie amplă de informare a părinților și medicilor pentru a stopa practica scutirilor medicale dacă ne dorim copii sănătoși. Marii campioni mi-au vorbit și despre nevoia revenirii la campionatele sportive în școli pentru a avea o bază mai mare de selecție a viitorilor campioni”, a scris premierul Cioloș pe contul său de Facebook.

Premierul a mai menţionat faptul că este impersionat de fostele glorii ale sportului românesc şi de faptul că acestea se gândesc și susțin viitorul României din punct de vedere sportiv.

“Am primit propuneri clare de la acești oameni care au adus glorie țării, oameni pe care îi respect fără rest și care mi-au vorbit fără ocolișuri despre prăpastia pe care ei o văd dacă nu facem ceva pentru salvarea sportului românesc. M-a impresionat faptul că foștii mari campioni se gândesc și susțin viitorul României, nu cu măsuri luate de azi pe mâine, ci cu propuneri pe termen lung, pentru o societate sănătoasă și o țară valoroasă sportiv”, a precizat premierul.

La întâlnirea care a avut loc la Palatul Victoria au fost prezenți Ivan Patzaichin, Ana Pascu, Ilie Năstase, Elisabeta Lipă, Andreea Răducan, Cristian Gațu, Carol Corbu, Pierre de Hillerin și Tudor Bompa.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response