NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO. Autorul incendiului dintr-o bancă din Melbourne este un solicitant de azil din Myanmar

26 de persoane au fost rănite, vineri, într-o explozie care a avut loc la o bancă din apropiere de metropola australiană Melbourne, după ce un bărbat de 21 de ani și-a dat foc. Acesta este un solicitant de azi birmanez, care aștepta să îi fie procesată cererea, informează agenția DPA, citată de Agerpres.

Potrivit unui lider al comunității rohingya din Australia, suspectul venise din Myanmar și era cunoscut în comunitatea din Melbourne, care numără circa 600 de membri. Tânărul sosise în Australia cu o ambarcațiune în anul 2013 și trăia singur într-o suburbie a orașului Melbourne, în așteptarea obținerii statutului de refugiat. În ultimele luni, el întâmpina dificultăți financiare după ce nu a mai primit ajutor social din partea autorităților australiene.

Rohingya sunt un grup musulman minoritar din Myanmar supus persecuțiilor și violențelor în țara cu populație majoritar budistă.

Incidentul produs vineri a avut loc într-o sucursală a Commonwealth Bank din Springvale, localitate din apropiere de Melbourne. Șase persoane au suferit răni grave, fiind internate la spitalul din Springvale. Autorul a fost arestat de poliție și în prezent este anchetat.

Citește și: VIDEO+FOTO. 27 de persoane au fost rănite într-o explozie petrecută într-o bancă din apropiere de Melbourne

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response