NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO: Accident feroviar grav în Camerun. 55 de persoane au murit, 600 au fost rănite

55 de persoane au murit și aproximativ 600 au fost rănite, vineri, în Camerun, după ce un tren de călători a deraiat, informează AFP, citat de Agerpres.

Trenul care făcea legătura între Yaounde și Douala era foarte aglomerat din cauză că traficul pe dumul care face legătura între capitală și orașul portuar este întreruptă. Potrivit ministrului camerunez al Transporturilor, Edgar Alain Mebe Ngo’o, trenul a deraiat vineri la prânz, când mai multe vagoane s-au răsturnat în șanțul de lângă calea ferată.

Bilanțul oficial al accidentului feroviar a fost anunțat în cursul serii, la postul național de radio și televiziune CRTV. Astfel, autoritățile au precizat că sunt rezervați în privința prognosticului răniților. 

Totodată, compania de transport feroviar Camrail a dat asigurări că au fost mobilziate echipe de intervenție. Similar,  guvernatorul regiunii Litorale, Dieudonné Ivaha Diboua, a precizat că echipele de intervenție locale s-au mobilizat pentru a participa la operațiunea de salvare a victimelor.

Trenul era aglomerat pentru că drumul dintre Yaounde și Douala este întrerupt în urma prăbușirii unui pod din cauza ploilor abundente, situație ce a complicat mai mult intervenția echipelor de salvare.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response