NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

FOTO. 48 de milioane de copii sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţele din cauza violenţelor din zonele în care s-au născut

48 de milioane de copii au traversat frontierele sau au fost dislocaţi forţat, afirmă UNICEF într-un raport publicat miercuri şi citat de Le Monde. Prin documentul intitulat „It’s about child”, organizaţia vrea să atragă atenţia asupra urgenţei tratării acestor probleme referitoare la copii, cu câteva zile înainte de Adunarea Generală ONU care va începe la New York pe 13 septembrie.

„Situaţia este din ce în ce mai îngrijorătoare, explică Ted Chaiban, director de programe în cadrul UNICEF. 31 de milioane de copii, adică unul din 70 la nivel mondial, sunt nevoiţi să trăiască departe de locul în care s-au născut. Dintre aceştia 11 milioane sunt refugiaţi şi solicitanţi de azil. Alte 17 milioane au fost nevoiţi să migreze în interiorul ţării lor pentru a scăpa de violenţe sau conflicte.”

Unul din doi refugiaţi este copil

Jumătate din numărul total de refugiaţi din lume au sub 18 ani, iar 13% dintre migranţii internaţionali sunt copii. Cifrele din acest raport indică gradul de degradare a situaţiei mondiale şi accelerarea migraţiei. În ultimii zece ani, numărul total de copii plasaţi sub protecţia Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi e mai mult decât dublu. Doar între 2010 şi 2015, această cifră a crescut cu 77%. Printre cauze se numără crizele recente, mai ales cea din Siria. În primele şase luni ale anului 2016, aproape 70% dintre copiii refugiaţi în Uniunea Europeană au fugit din calea conflictelor din Siria, Afganistan şi Irak.

Dar nu Europa este continentul cu cei mai mulţi copii migranţi. 39% dintre ei trăiesc în Asia, 20% au migrat în interiorul continentului american, în special din America Centrală şi Latină spre SUA, Mexic şi Canada.  Unul din trei migranţi din interiorul continentului african este copil, de două ori peste media mondială.

FOTO: UNICEF

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response