NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov a fost plasat în arest la domiciliu, într-un dosar de luare de mită

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov Aristotel Căncescu va fi arestat la domiciliu pentru 30 de zile, au decis, joi, magistrații Tribunalului Brașov, a declarat purtătorul de cuvânt al Tribunalului Brașov, judecătoarea Cristina Gabriela Ciolacu, pentru Agerpres.

Decizia instanței este executorie, dar nu definitivă. Potrivit sursei citate, procurorii anticorupție ceruseră arestarea preventivă a lui Căncescu și prin urmare au făcut contestație la decizia Tribunalului, aceasta urmând a fi judecată la Curtea de Apel Brașov.

Aristotel Căncescu a fost reținut, miercuri, de Direcția Națională Anticorupție (DNA) pentru mai multe fapte de luare de mită în legătură cu campania electorală din anul 2012.  El este acuzat de procurori și de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit în formă continuată.

DNA îl acuză că, în contextul campaniei electorale din 2012, în calitate de președinte al filialei județene a unui partid politic, ar fi pretins de la trei persoane bani și alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei și angajarea unor anumite persoane în cadrul Agenției Județene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziții sigur eligibile pe lista de candidați pentru CJ Brașov.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response