NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Firea anunţă că va moderniza Bucureștiul, pentru găzduirea competiției Euro2020: Va cumpăra autobuze și va reabilita Centrul Vechi. Cât va costa modernizarea celor patru stadioane: Arcul de Triumf, Giuleşti, Dinamo şi Steaua

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea a anunţat, cu ocazia lansării logo-ului pentru Campionatul European din 2020, care vor fi măsurile luate cu prilejul acestui eveniment. Astfel, edilul Bucureştiului a anunţat că vor fi achiziţionate 500 de autobuze, vor fi reabilitate străzi, iar Centrul Vechi va fi modernizat, fiind gata şi documentele pentru magistrala de metrou M6.

Cele patru stadioane unde se vor face antrenamente – Arcul de Triumf, Giuleşti, Dinamo şi Steaua – vor fi modernizate, iar lucrările se vor ridica la peste 100 milioane de euro, conform directoarei Companiei de Investiții. 

“E o onoare şi bucurie să fiu parte a lansării logo-ului. Vom implementa toate măsurile şi rigorile cerute de UEFA. Vreau să aveţi întreaga garanţie funcţională şi administrativă în acest sens. Am reuşit să votăm, la iniţiativa mea, planul urbanistic zonal pentru magistrala M6 care face legătură între aeroport şi Gara de Nord, unde dintre condiţiile puse. Sunt gata toate documentele pentru finanţarea europeană, pentru ca aceste investiţii, care sunt în sarcina Ministerului Transporturilor, să fie îndeplinite cu sprijinul Primăriei Capitalei. Această magistrală va avea 14 kilometri, 12 staţii şi va determina ca drumul dintre gară şi aeroport să dureze doar 25 de minute. Pentru a asigura un transport public eficient, suntem în procedură de licitaţie pentru achiziţionarea a 500 de autobuze noi, parcul auto va fi 30 la sută ecologic, va fi unul nou şi modern.

Cunoaştem necesitatea construirii unei Săli Polivalente, ne dorim de mulţi ani o sală la nivel european şi în scurt timp vom da contractul de achiziţii şi va începe execuţia. Mai sunt şi alte măsuri administrative pe care le-am luat, referitoare la reabilitarea unor străzi şi modernizarea Centrului Vechi, acolo unde, după meciuri, se vor afla cei mai mulţi turişti. Acolo vor avea loc activităţi artistice şi culturale”, a afirmat Gabriela Firea.

Totodată, directorul naţional al Companiei de Investiţii, Manuela Pătrăşcoiu, a declarat, sâmbătă, la lansarea logo-ului Capitalei pentru Euro 2020, că toate cele patru stadioane care vor servi drept baze de antrenament vor fi gata la timp, transmite DigiSport.

Fiecare loc va costa 1.500 de euro, fiind vorba de un total de 70.000 de locuri, astfel că suma pentru reconstruire va fi de peste 105 milioane de euro.
În urma modernizării, stadionul din Ghencea va avea o capacitate de 30.000 de locuri, stadionul Dinamo va avea 20.000 de locuri, în timp ce arena din Giulești va putea găzdui 18.400 de persoane.

”În parteneriat cu Federaţia Română de Fotbal şi respectând standardele UEFA, compania noastră va realiza patru arene care totalizează peste 70.000 de locuri pentru toţi fanii sportului: 8.000 de locuri la stadionul Arcul de Triumf, 18.400 de locuri la stadionul Giuleşti, 20.000 de locuri la stadionul Dinamo şi 30.000 de locuri la stadionul Steaua.

Finanţarea este asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi estimăm un cost de aproximativ 1.500 de euro pentru fiecare loc din tribună. Guvernul României a declarat deja EURO 2020 drept proiect de interes naţional”, a declarat Manuela Irina Pătrășcoiu.

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a adăugat faptul că acest proiect are o valoare imensă pentru oraş şi pentru sportul românesc, iar investiția pe care o va face Guvernul va fi în folosul comunității.

“După încheierea competiţiei fotbalistice, toate lucrările de infrastructură realizate vor servi la dezvoltarea durabilă a societăţii noastre, succesul evenimentului va contribui la creşterea atractivităţii Bucureştiului şi României, iar copiii vor redescoperi mai uşor cât de important este să creşti prin sport şi prin valorile lui”, a spus și Răzvan Burleanu.

Logo-ul oraşului Bucureşti pentru Campionatul European din 2020 a fost lansat, sâmbătă, la Arena Naţională în prezenţa preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, a primarului Capitalei şi a reprezentanţilor din partea UEFA. Podul Basarab a fost ales ca simbol, fiind elementul de legătură între gazdele competiţiei.


Citeşte şi: Bucureştiul se pregătește să devină gazda competiţiei Euro2020. UEFA: În patru ani, vom fi martorii unui spectacol de neuitat

Cu prilejul acestui eveniment sportiv, sâmbătă, au fost dezvăluite identitatea vizuală a turneului Euro 2020 şi logo-ul oraşului gazdă, Bucureşti. Ceremonia a avut loc pe Arena Națională în prezența oficialilor UEFA, ai Guvernului, Primăriei și reprezentanților Federației Române de Fotbal.


Bucureştiul face parte dintre cele 13 oraşe care vor găzdui meciuri de fotbal din cadrul competiţiei Euro2020. Pe Arena Naţională se vor disputa patru partide – trei din grupe și una din optimi.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response