NewsRing – Stiri Online

stiri online din Romania

Emil Boc, Ion Ariton și Adriean Videanu dau explicații la DNA Ploiești, în calitate de martori, în dosarul lui Vasile Blaga

UPDATE 12,00: Fostul premier Emil Boc a sosit joi la sediul DNA Ploiești, unde este citat în dosarul în care Vasile Blaga este urmărit penal pentru fapte de corupție. La ieșirea din sediul DNA, Emil Boc a susținut că le-a prezentat magistraților informații despre modul de funcționare al Guvernului și al PDL.

———————————–

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este audiat, joi dimineața, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Ploiești, în calitate de martor, în dosarul în care fostul copreședinte PNL Vasile Blaga a fost urmărit penal pentru trafic de influență, potrivit unor surse judiciare.

Potrivit surselor citate, la DNA ploiești sunt așteptați și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dar și fostul ministru Adriean Videanu.

Vasile Blaga este inculpat și pus sub control judiciar pe motiv că, între 2009-2012, în calitate de secretar general al PDL, ar fi făcut trafic de influență pentru numirea în funcții a unor persoane care să atribuie contracte din bani publici unor firme dispuse să dea o parte din bani partidului.  Prin acest mod Blaga ar fi adunat suma totală de 700.000 de euro pentru partid, susțin procurorii DNA Ploiești.

În acelaşi dosar sunt urmăriţi penal fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă.

Astfel, la 1 noiembrie, procurorii DNA i-au comunicat lui Blaga instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unor bunuri care-i aparțin. Sechestrul este de 700.000 de euro.

Săptămâna trecută procurorii DNA Ploiești au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri ale fostului primar al municipiului Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan „Pinalti”, care este urmărit penal în același dosar.

RomaniaLibera.ro > Actualitate

Articole asemanatoare

Leave a Response